Breaking News

Γ. Ζουγανέλης για Νίκο Ξυλούρη: «Ένας γιατρός μου είχε πει ότι αν νοσούσε 10 χρόνια μετά, δε θα πέθαινε» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής Ηλίας Αθανασιάδης ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας», όπου συζήτησαν για τις καινοτόμες θεραπείες του καρκίνου, που αποτελούν επανάσταση στη σύγχρονη ιατρική.  

Ο Γιάννης Ζουγανέλης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον αείμνηστο Νίκο Ξυλούρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις  8 Φεβρουαρίου 1980, σε ηλικία μόλις 43 χρονών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο γνωστός μουσικός και ηθοποιός είπε αρχικά στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη: «Πλέον επιβιώνουν οι περισσότεροι καρκινοπαθείς, με αποτέλεσμα ακόμα και αυτοί που θα νοσήσουν, έχουν αυτή την αισιοδοξία και μπορούν να ισορροπήσουν καλύτερα με τη νόσο τους».

Και τόνισε στη συνέχεια: «Εμένα δεν με ενδιαφέρει το αν χάνουν οι άνθρωποι τους ανθρώπους τους, αλλά το αν θα χάσει ο άνθρωπος τη ζωή του. Όταν "φεύγουν" κάποιοι, δεν κλαίμε για αυτούς που "φύγανε", κλαίμε γι' αυτόν που χάνουμε. Και είναι πολύ εγωιστικό αυτό».

«Όταν συνεργαζόμουν με τον αλησμόνητο Νίκο Ξυλούρη και έπαθα σοκ που "έφυγε" από τον καρκίνο, ένας γιατρός μου είχε πει εκείνη την εποχή ότι "εάν νοσούσε δέκα χρόνια μετά, δε θα πέθαινε"...», αποκάλυψε ο Γιάννης Ζουγανέλης...


Και πρόσθεσε: «Είμαι οπαδός της ειμαρμένης, προτείνω όλοι να τη διαβάσουν. Με τη στάση μας απέναντι στη ζωή, προδιαγράφουμε οι ίδιοι το μέλλον μας... Τον μόνο εξουσιαστή που δέχομαι στη ζωή μου είναι ο γιατρός... Ευτυχώς οι επιστήμες εξελίσσονται από τη φύση τους, ειδικά σε χώρες που διατίθενται και χρήματα για την έρευνα».