Breaking News

Βαλτιμόρη: Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι - Πώς επηρεάζεται η εφοδιαστική αλυσίδα μετά την κατάρρευση της γέφυρας (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νεκροί θεωρούνται οι έξι άνθρωποι που αγνοούνται, μετά το σοκαριστικό περιστατικό στη Βαλτιμόρη, στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Το φορτηγό πλοίο Dali προσέκρουσε τα ξημερώματα της Τρίτης (26/3) σε μια στήλη υποστήριξης της γέφυρας Francis Scott Key, προκαλώντας την κατάρρευσή της και στέλνοντας πολλά οχήματα και ανθρώπους στο νερό.

Χθες (26/3), δύο άνθρωποι διασώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις που επιχείρησαν στα νερά του ποταμού Πατάπσκο. Ο  ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με το BBC, οι Αρχές ανέφεραν ότι οι έξι αγνοούμενοι ήταν μέλη ενός συνεργείου κατασκευής που επισκεύαζε λακκούβες τη στιγμή που κατέρρευσε  η γέφυρα.

Το Λιμενικό Σώμα των ΗΠΑ τερματίζει την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τους έξι αγνοούμενους και ξεκινά μια προσπάθεια ανάκτησης των σορών.

Ο υποναύαρχος Shannon Gilreath της ακτοφυλακής των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί, με βάση τη θερμοκρασία στα νερά που έπεσαν και το χρονικό διάστημα  που μεσολάβησε από την κατάρρευση της γέφυρας...


Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του BBC, εκφράζονται φόβοι για σημαντική αναστάτωση στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού μετά τη σύγκρουση του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η γέφυρα έφτανε στην είσοδο στο λιμάνι της Βαλτιμόρης, το πιο πολυσύχναστο λιμάνι στις ΗΠΑ για εξαγωγές αυτοκινήτων και το ένατο πιο πολυσύχναστο λιμάνι συνολικά.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η θαλάσσια κυκλοφορία μέσω του λιμανιού - η οποία πέρυσι ανήλθε σε περισσότερους από 47 εκατομμύρια τόνους ξένου φορτίου - θα ανασταλεί «μέχρι νεωτέρας».

Μιλώντας στο BBC, ο Marco Forgione, γενικός διευθυντής στο «The Institute of Export and International Trade», το οποίο εκπροσωπεί βρετανικές επιχειρήσεις που εμπλέκονται στο διεθνές εμπόριο, είπε ότι η αναστολή θα έχει «σημαντική επίδραση στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού».

«Περισσότερα από 750.000 αυτοκίνητα και οχήματα διήλθαν από τη Βαλτιμόρη τον τελευταίο χρόνο. Επιπλέον, η Βαλτιμόρη είναι σημαντικός εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και αυτό θα έχει συνέπειες για το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ. Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτιμήσεις σχετικά με το τι θα χρειαστεί για να ανοίξει ξανά το λιμάνι», είπε στο BBC Radio 4.

Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διερευνώνται, ωστόσο αξιωματούχοι είπαν ότι το πλοίο υπέστη «πρόβλημα ρεύματος» και εξέδωσε κλήση κινδύνου πριν χτυπήσει στη γέφυρα. Οι αρχές έκλεισαν τη γέφυρα για την κυκλοφορία αυτοκινήτων όταν έλαβαν την κλήση, αλλά ορισμένα οχήματα, που βρίσκονταν ήδη στη γέφυρα, έπεσαν στο νερό όταν αυτή κατέρρευσε.



Πληροφορίες από: BBC