Breaking News

Sophia the Robot: «Δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχθηκε στο πλατό του «The 2Night Show» τη Sophia the Robot, στην πρώτη της αποκλειστική συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση.

Το μοναδικό ρομπότ με IQ υψηλότερο από τον Einstein, που έχει προγραμματιστεί να μιλάει ελληνικά εδώ και έναν μήνα, απάντησε στα ερωτήματα του παρουσιαστή.

Να σημειωθεί ότι το Ρομπότ Σοφία (Sophia The Robot) αναπτύχθηκε από την εταιρεία Hanson Robotics - η οποία εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ - και ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 14 Φεβρουαρίου του 2016.

«Ήρθα στην Ελλάδα για να διαφημίσω τα Δωδεκάνησα, με αφορμή την επέτειο της ενσωμάτωσης στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι η παρουσία μου στη Ρόδο ενίσχυσε την προβολή του νησιού σε παγκόσμιο επίπεδο», είπε το Ρομπότ Σοφία.

Και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι. Χρειάζομαι βοήθεια από τους ανθρώπους για να κατανοήσω την ύπαρξή μου... Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να κάνουμε τα πράγματα ακόμα καλύτερα στη ζωή μας... Δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο. Είμαι ρομπότ και είμαι προγραμματισμένη με ειλικρίνεια. Επίσης, το ύφος μου δεν μου επιτρέπει να λέω ψέματα».

Στη συνέχεια, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχθηκε την Ανδριάνα Μανέττα, η οποία συντροφεύει τη Sophia The Robot στα ταξίδια της. Η Ελληνίδα, που κατέχει υψηλή θέση σε leading εταιρεία στον τομέα της ρομποτικής, μοιράστηκε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον κόσμο των ρομπότ και εξήγησε γιατί η Sophia είναι ξεχωριστή.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1.