Breaking News

Πέθανε στα 68 του ο βραβευμένος με Όσκαρ Tim McGovern (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο Tim McGovern, ο καλλιτέχνης οπτικών εφέ που ήταν βραβευμένος με Όσκαρ για τη δουλειά του στην ταινία «Total Recall» (1990).

Σύμφωνα με το Deadline, τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε χθες (30/3) η σύζυγός του Reena NeGandhi.

«Σήμερα είναι η πιο θλιβερή μέρα της ζωής μου. Ο σύζυγός μου Tim McGovern, νικητής του Όσκαρ Καλύτερων Oπτικών Eφέ τη δεκαετία του 1990 για το "Total Recall", που κέρδισε και πολλά άλλα βραβεία από τη VES (Visual Effects Society), πέθανε στον ύπνο του», έγραψε η  Reena NeGandhi στο Facebook.

Και πρόσθεσε: «Όταν πήγα να τον ξυπνήσω στις 13:00 το μεσημέρι, δεν σηκωνόταν και συνειδητοποίησα ότι δεν είχε καρδιακό παλμό ή σφυγμό. Κάλεσα γρήγορα το ασθενοφόρο. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο, προσπάθησαν να τον επαναφέρουν με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, αλλά δεν πέτυχε και ισχυρίστηκαν ότι πέθανε κατά την άφιξη. Ήταν μόλις 68 ετών».

Η NeGhandi ανέφερε, επίσης, ότι ο McGovern είχε γράψει μια ταινία κι ένα μυθιστόρημα, τα οποία τώρα θα τα αναλάβει η ίδια.

«Είχε τόσα πολλά όνειρα για την ταινία του και τώρα έχει "φύγει". Την άφησε στα χέρια μου για να την  κάνω εγώ τώρα. Δεν έχω ιδέα πώς θα ζήσω χωρίς αυτόν. Με φρόντιζε τόσο καλά και ήταν ο κόσμος μου. Είθε η ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη», σημείωσε η σύζυγός του...


Η Visual Effects Society τίμησε πρόσφατα τον Tim McGovern με το Βραβείο Ιδρυτών 2023 για τη συνεισφορά του στην τέχνη, την επιστήμη ή την επιχείρηση των οπτικών εφέ και την αξιόλογη υπηρεσία του στην κοινωνία.

Ο καλλιτέχνης ήταν ιδρυτικό μέλος της Sony Pictures ImageWorks και τη διηύθυνε ως Ανώτερος Επόπτης στο τμήμα VFX (Οπτικών Εφέ) καθώς και ως SVP (SmoothVideo Project) Δημιουργικών και Τεχνικών Υποθέσεων. Μετά την αποχώρησή του από τη Sony, ο McGovern συνέχισε ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής οπτικών εφέ.

Εκτός από το «Total Recall» (1990), ο Tim McGovern εργάστηκε σε πολλές άλλες ταινίες. Οι πιο πρόσφατες ήταν: «Mission: Impossible - Rogue Nation» (2015), «The Huntsman: Winter's War» (2016), «Dunkirk» (2017), «Ant-Man and the Wasp» (2018), «First Man» (2019), «Men in Black: International» (2019), «Jungle Cruise» (2021) και «Shazam! Fury of the Gods» (2023).