Breaking News

Ελληνική Λύση: «Σε ρόλο εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος» (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήτας, απάντησε στις δηλώσεις που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκαν την Παρασκευή (26/4) δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Δήλεσι Βοιωτίας...

Απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, για τους βουλευτές που υπερψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την παρουσία τους στις εκκλησίες την περίοδο του Πάσχα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε, μεταξύ άλλων:

«Aυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες. Δεν κάνουμε επομένως ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε αυτό που θα μας πει ο οποιοσδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τις απόψεις, τις μετράμε και κάνουμε αυτό που λέει ο Θεός: αγαπάμε όλους τους ανθρώπους...».


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήτας, σχολίασε από τη Βουλή: «Σε ρόλο εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, υιοθετεί τα όσα αναφέρουν τα τρολ της ΝΔ στο διαδίκτυο και τα πληρωμένα sites για την παραποιημένη δήλωση του προέδρου μας - ο οποίος είπε "όσοι πάτε για ψηφοθηρικούς λόγους στις εκκλησίες" και ήταν μια παραίνεση, μην πηγαίνετε αν θέλετε. Αυτό μας ξεπερνάει και μας λυπεί πάρα πολύ...». 


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας.

Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία. Όπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.

Δυστυχώς όμως, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη».