Breaking News

Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: «Παράκληση στους βουλευτές που ψήφισαν τον νόμο, να μην πάνε στην εκκλησία το Πάσχα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο «Καλημέρα Ελλάδα» ήταν καλεσμένος την Πέμπτη (25/4) ο Κυριάκος Βελόπουλος, με αφορμή την επίθεση του Κωνσταντίνου Φλώρου στον βουλευτή του κόμματος του, Βασίλη Γραμμένο. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είπε για τους βουλευτές που υπερψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια:

«Κάνω παραίνεση, παράκληση, έκκληση στους βουλευτές που ψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ότι καλό θα ήταν να μην πάνε στην εκκλησία, αφού το Πάσχα είναι ιερό για τους πιστούς. Δε θέλω να με συγκρίνετε με άλλα πρόσωπα ή κόμματα (σ.σ. ΝΙΚΗ). Εμείς δεν είμαστε σέχτα ή οτιδήποτε άλλο... 

Επιμένω στην παραίνεση, για να μην διχάσουμε πάλι τους Έλληνες. Από τη στιγμή που πας αντίθετα στο δόγμα, δεν έχεις λόγο να πηγαίνεις στην Εκκλησία. Αν ήμουν αντίθετος στο Ισλάμ, δεν θα πήγαινα στο τζαμί στο Ραμαζάνι. 

Είναι εναντίον στην ουσία του δόγματος όποιος ψήφισε αυτόν τον νόμο. Δεν ξέρω αν είναι άπιστος, ξέρω τι ψήφισε.

Εγώ ως πολιτικός προσπαθώ να προστατεύσω το πολιτικό προσωπικό της χώρας από οποιαδήποτε ακραία συμπεριφορά. Δε θα κάνω πίσω γιατί το πιστεύω. Μπορείς να πας σε οποιαδήποτε εκκλησία, να προσκυνήσεις οποιαδήποτε εικόνα, όμως επειδή θα έχει πολύ κόσμο το Πάσχα και θα είναι και κάποιοι ακραίοι, να μην προκαλέσουμε περιστατικά που θα εκθέσουν την Εκκλησία και την πολιτική...


Σε μια εκκλησία το Άγιο Πάσχα δεν πας για ψηφοθηρικούς λόγους, όπως κάποιοι άθεοι πρώην πρωθυπουργοί που πήγαν με την λαμπάδα τους για να δείξουν ότι έγιναν χριστιανοί και "γύρισαν το κουμπί"».