Breaking News

Mike Pinder: Πέθανε το τελευταίο ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Moody Blues (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο Mike Pinder, συνιδρυτής των Moody Blues, ο οποίος έπαιζε πλήκτρα και mellotron και τραγουδούσε στα πρώτα εννέα άλμπουμ. 

Ο Mike Pinder (Michael Thomas Pinder) ήταν το τελευταίο επιζών ιδρυτικό μέλος του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με το Deadline, άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τετάρτη (24/4) στο σπίτι του στη Βόρεια Καλιφόρνια...


Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε εκ μέρους της οικογένειάς του η επί χρόνια σύντροφός του. Η John Lodge έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Facebook: «"Έφυγε" ειρηνικά, οι τελευταίες του μέρες ήταν γεμάτες μουσική, περιτριγυρισμένος από την αγάπη της οικογένειάς του».

Ο θάνατος του Pinder ακολουθεί αυτόν του συνιδρυτή κιθαρίστα των Moody Blues, του Denny Laine τον Δεκέμβριο του 2023 και του ντράμερ Graeme Edge το 2021. Ο Clint Warwick απεβίωσε το 2004 και ο Ray Thomas το 2018 

Γεννημένος στις 27 Δεκεμβρίου 1941 στο Birmingham της Αγγλίας, ο Pinder ήταν από τους πρώτους που ενσωμάτωσαν το mellotron στη ροκ μουσική. 

Οι Moody Blues συγκροτήθηκαν στις 4 Μαΐου 1964, στο Έρντινγκτον του Warwickshire κοντά στο Birmingham. 

Ο Ray Thomas, ο John Lodge και (κατά καιρούς) ο Mike Pinder ήταν μέλη των El Riot & the Rebels. Διαλύθηκαν, όταν ο Lodge, το νεότερο μέλος, πήγε στο τεχνικό κολέγιο και ο Pinder στο στρατό. Ο Pinder στη συνέχεια επανασυνδέθηκε με τον Thomas για να σχηματίσουν τους Krew Cats. Επέστρεψαν λίγους μήνες αργότερα, μετά από μια απογοητευτική περιοδεία στην περιοχή του Αμβούργου, και οι δυο τους προσλαμβάνουν τον κιθαρίστα-τραγουδιστή Denny Laine, τον μάνατζερ και ντράμερ του συγκροτήματος Graeme Edge και τον μπασίστα Clint Warwick. Οι πέντε εμφανίστηκαν ως Moody Blues για πρώτη φορά στο Birmingham το 1964.

Έγιναν γνωστοί διεθνώς με singles όπως τα "Go Now", "Nights In White Satin", "Tuesday Afternoon", "Question", "The Story in Your Eyes" κ.α.

Το "Nights in White Satin" δεν μπήκε στο Billboard Hot 100 στην αρχική του κυκλοφορία, αλλά επανεκδόθηκε ως single στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1972 και έγινε η μεγαλύτερη ποπ επιτυχία του γκρουπ. Το τραγούδι έμεινε για δύο εβδομάδες στο Νο 2...


Στους Moody Blues είχαν απονεμηθεί 18 πλατινένιοι και χρυσοί δίσκοι. Οι πωλήσεις των άλμπουμ τους υπολογίζονται συνολικά σε 70 εκατομμύρια.

Με πληροφορίες από: Deadline - wikipedia