Breaking News

Πέθανε ο συγγραφέας Paul Auster (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Paul Auster, ο Αμερικανός συγγραφέας 34 βιβλίων, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης "Τριλογίας της Νέας Υόρκης", πέθανε σε ηλικία 77 ετών.

H φίλη του και συνάδελφός του συγγραφέας, Jacki Lyden, επιβεβαίωσε στον Guardian ότι ο Paul Auster έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη (30/4), στη Νέα Υόρκη, από επιπλοκές του καρκίνου του πνεύμονα.

Paul Auster

Όπως αναφέρει η wikipedia, ο Πολ Μπέντζαμιν Όστερ (Paul Benjamin Auster) θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς παγκοσμίως. Ήταν µέλος της Αµερικανικής Ακαδηµίας Τεχνών και Γραµµάτων και τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες.

Ανάμεσα στα μυθιστορήματά του είναι "Η Τριλογία της Νέας Υόρκης" (1987), "Το Παλάτι του Φεγγαριού" (1989), "Ο Ίλιγγος" (1994), "Το Βιβλίο των Ψευδαισθήσεων" (2002), "Αόρατος" (2009) και "4 3 2 1" (2017). Ήταν επίσης ποιητής, δοκιμιογράφος, μεταφραστής, σεναριογράφος και σκηνοθέτης.

Του είχε απονεμηθεί ο τίτλος του Εταίρου από το Εθνικό Κληροδότημα των Η.Π.Α. για τις Τέχνες, τόσο για τον πεζό λόγο όσο και για την ποίηση. Το 1990 του απονεμήθηκε το βραβείο Μόρτον Ντάπουν Ζέιμπελ από την Αμερικανική Ακαδημία και το Ινστιτούτο Τεχνών και Γραμμάτων. Το 2006 του απονεμήθηκε το βραβείο του Πρίγκιπα των Αστουριών για τη λογοτεχνία. Ήταν επίσης αντιπρόεδρος του Αμερικάνικου Κέντρου PEN (Pen American Centre).

Ήταν παντρεμένος με τη συγγραφέα Σίρι Χούστβεντ, από το 1981 έως τον θάνατό του. Η πρώτη του γυναίκα ήταν η αναγνωρισμένη συγγραφέας Λίντια Ντέιβις. Ήταν πατέρας δύο παιδιών, του Ντάνιελ (με την Ντέιβις) και της Σόφι (με τη Χούστβεντ).