Breaking News

Πέθανε ο Σέσαρ Λουίς Μενότι (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε χθες (5/5) σε ηλικία 85 ετών ο César Luis Menotti (
Σέσαρ Λουίς Μενότι), ο προπονητής που οδήγησε την Εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1978. Στις 11 Μαΐου θα γιόρταζε τα 86α γενέθλιά του.

Όπως σημειώνει ο Guardian, τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε χθες (5/5) η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA).

«Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη τον θάνατο του César Luis Menotti, νυν Διευθυντή των Εθνικών Ομάδων και πρώην προπονητή της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Αργεντινής», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση...


Ο César Luis Menotti - ο οποίος αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής, μεταξύ άλλων, στη Ροζάριο Σέντραλ, τη Μπόκα Τζούνιορς και τη Σάντος - ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη Νιούελς Ολντ Μπόις και κέρδισε το πρωτάθλημα Αργεντινής με την Ουρακάν το 1973.

Το 1974 ανέλαβε προπονητής της εθνικής ομάδας της Αργεντινής. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978, οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας του στον τελικό, όπου νίκησε την Ολλανδία στην παράταση με 3-1...


Το 1983 οδήγησε τη Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας, ενώ - μεταξύ άλλων - πέρασε από τους πάγκους των Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπόκα Τζούνιορς, Ρίβερ Πλέιτ και Σαμπντόρια. Το 2019 είχε επιστρέψει στην εθνική Αργεντινής ως Διευθυντής Εθνικών Ομάδων.

Με πληροφορίες από: Guardian - wikipedia