Woody Allen: Η απάντησή του μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συμμετοχή του στο ρωσικό φεστιβάλ κινηματογράφου (video)
Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε η πρόσφατη συμμετοχή του Woody Allen στη Διεθνή Εβδομάδα Κινηματογράφου της Μόσχας.
Όπως μετέδωσε το Euronews, ο Woody Allen συμμετείχε στο ρωσικό κινηματογραφικό φεστιβάλ μέσω βιντεοκλήσης, σε μια συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων, την οποία συντόνιζε ο Ρώσος σκηνοθέτης Fyodor Bondarchuk, στενός πολιτικός σύμμαχος του Πούτιν.
Ο 4 φορές βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης φέρεται να δήλωσε ότι θαυμάζει τον ρωσικό κινηματογράφο και πως έχει καλές αναμνήσεις από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας καταδίκασε έντονα τη συμμετοχή του, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ο Allen αγνοεί τι καθημερινές «θηριωδίες» που διαπράττει η Ρωσία, ενώ προσβάλλει τους Ουκρανούς δημιουργούς που έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί.
Μετά τις αντιδράσεις, ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης εξέδωσε δήλωση, στην οποία δικαιολόγησε τη συμμετοχή του και τη στάση του, αναφέροντας ότι «ο πόλεμος είναι αποτρόπαιος».
«Παρότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι απολύτως λάθος στον πόλεμο της Ουκρανίας, η διακοπή των καλλιτεχνικών συνομιλιών δεν είναι ποτέ ένας καλός τρόπος για να βοηθήσουμε», πρόσθεσε ο Woody Allen.
