Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο Ολυμπιονίκης προπονητής Θανάσης Καπνίδης (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε την Πέμπτη (25/9) ο Θανάσης Καπνίδης, ο οποίος υπήρξε ο προπονητής του Ιωάννη Μελισσανίδη και του Δημοσθένη Ταμπάκου.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας:

«Η οικογένεια της γυμναστικής αποχαιρετά σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν προπονητή – οραματιστή και έναν αγωνιστή που σημάδεψε ανεξίτηλα την ιστορία του αθλήματος.

Ο Θανάσης Καπνίδης, Ολυμπιονίκης προπονητής, πρώην αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και πρόσφατα επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, αφήνει πίσω του ένα τεράστιο αποτύπωμα. Με τον Ιωάννη Μελισσανίδη χάρισε στην Ελλάδα τα πρώτα μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, κορυφώνοντας με το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της Ατλάντα.

Στάθηκε δίπλα σε αθλητές όπως ο Δημοσθένης Ταμπάκος, ο Βασίλης Τσολακίδης και καθοδήγησε γενιές προπονητών και πρωτοστάτησε στην ίδρυση της ανεξάρτητης ΕΓΟ, λόγο για τον οποίο τιμήθηκε το 2013. Η αναγνώρισή του ως Επίτιμου Προέδρου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας ήταν η ελάχιστη τιμή σε μια διαδρομή γεμάτη προσφορά.

Υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια τη γυμναστική, δίνοντας μάχες όχι μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και στα διοικητικά της θεμέλια, αφήνοντας παρακαταθήκη ήθους, πάθους και αγάπης για το άθλημα.

Αντίο αγαπημένε μας Θανάση. Το μεγάλο σου ταξίδι βρίσκει όλους μας φτωχότερους, αλλά η παρακαταθήκη σου θα συνεχίσει να μας καθοδηγεί.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 26/09 στις 11:00 το πρωί, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, εντός των κοιμητηρίων Ευόσμου. Ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του εκλιπόντος, τα γραφεία της Ομοσπονδίας καθώς και τα Κέντρα Υψηλών Επιδόσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα την ημέρα αυτή θα παραμείνουν κλειστά».