Αναστασία Μαρινάκου: Διέλυσε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 10 χλμ. (photo)
Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πολύ μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο που διέλυσε την προηγούμενη καλύτερη επίδοση από Ελληνίδα στην απόσταση, πέτυχε η Αναστασία Μαρινάκου στον αγώνα 10K Valencia Ibercaja.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Αναστασία Μαρινάκου βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και τερμάτισε την απόσταση των 10 χλμ. σε δημόσιο δρόμο σε 32.18 (ανεπίσημη επίδοση) συντρίβοντας το 33.03 που είχε σημειώσει στο 10άρι του Μαραθωνίου της Αθήνας.
Ο αγώνας της Βαλένθια είχε πολλές και ποιοτικές συμμετοχές και έγινε σε εξαιρετικές συνθήκες σε επίπεδη διαδρομή, συνδυασμός που έφερε νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ, 26.45, από τον Σουηδό Αντρέας Άλμγκρεν, αρκετά εθνικά και πολλές μεγάλες επιδόσεις.
Η Αναστασία Μαρινάκου - η αθλήτρια του Σταύρου Καρρρέ, ο οποίος ήταν επίσης πολύ ικανοποιημένος με την εμφάνισή της στη Βαλένθια - είπε μετά τον αγώνα της:
«Το περίμενα ότι θα τρέξω σε αυτούς τους χρόνους, γιατί ήξερα ότι είμαι σε καλή κατάσταση. Με τους προπονητές μου, βάσει της κατάστασης που βρίσκομαι, υπολογίζαμε να βγει επίδοση γύρω στο 32.20 με 32.30. Ακολούθησα το πλάνο και ήρθε το ρεκόρ. Όλα πήγαν καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένη.
Ήταν η πρώτη μου φορά σε αντίστοιχη διοργάνωση του εξωτερικού με τόσες πολλές συμμετοχές υψηλού επιπέδου. Οι συνθήκες ήταν εκπληκτικές, η διαδρομή υπέροχη και είχε πάρα πολύ κόσμο. Δεν γινόταν να μην κάνω ρεκόρ σε αυτήν τη διαδρομή.
Είναι μια πολύ μεγάλη επίδοση για μένα στην άσφαλτο, καθώς είναι ακόμα πολύ νωρίς και είμαι σε φάση προετοιμασίας. Η επόμενη κούρσα μου θα είναι στη Βαρκελώνη στις 15 Φεβρουαρίου, σε μια διαδρομή με πολλές ομοιότητες με τη σημερινή και στη συνέχεια ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας στις 8 Μαρτίου».
H Αναστασία Μαρινάκου τόνισε, επίσης, οριοθετώντας και το πλάνο των καλοκαιρινών στόχων της:
«Θέλω να σπάσω το πανελλήνιο ρεκόρ εντός σταδίου (σ.σ.: 31.31.16 από την Αλεξία Πάππας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο). Θα επικεντρωθώ σε αγώνες 5.000 μ. και 10.000 μ. και στοχεύω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ».
