Breaking News

Βασίλης Σίμος: «Έχασα τον πατέρα μου σε τροχαίο - Ο οδηγός δεν μας ζήτησε συγγνώμη, έχουμε κινηθεί νομικά» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συγκλόνισε ο Βασίλης Σίμος, ο οποίος μίλησε για την απώλεια του πατέρα του, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο τον Νοέμβριο του 2025. Ο πρώην παίκτης του Survivor και πρόεδρος της Κεντρικής Ιχθυαγοράς Αθηνών είπε στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» και τη δημοσιογράφο Ελισάβετ Οικονόμου:

«Εμάς δυστυχώς ο προηγούμενος χρόνος δεν έκλεισε τόσο καλά. Έχασα τον πατέρα μου. Εντάξει, ήταν άδικο πάρα πολύ αυτό που έγινε, αλλά δυστυχώς έγινε, δεν αλλάζει αυτό.

Ο πατέρας μου πήγαινε σε ένα ιατρικό ραντεβού, ήταν καθόδων με τη μηχανή του για το νοσοκομείο και στην οδό Αριστοτέλους ένας οδηγός βαν - τα transfer που λέμε που μεταφέρει κόσμο - δεν έκανε τον απαραίτητο έλεγχο. Βρήκε εμπόδιο μπροστά του και αντί να κοιτάξει, έστριψε το τιμόνι και σκόρπισε τον θάνατο. Περνούσε ο πατέρας μου και τον βρήκε ακριβώς εκείνη την ώρα που περνούσε, με αποτέλεσμα να τον ρίξει και να κάνει τρία θανατηφόρα χτυπήματα, ένα στην κοιλιακή χώρα, ένα στον θώρακα και ένα στο κεφάλι μαζί με κράνος.

Πετάχτηκαν όλοι έξω γιατί ήταν μπροστά από ένα κατάστημα και ένα καφενείο αν δεν κάνω λάθος, ο οδηγός δεν μπορούσε να πάει κάπου εφόσον πετάχτηκαν όλοι. Όταν πήγα εγώ δεν μου είπαν ακριβώς τι έχει γίνει, γιατί έτρεχα μετά εγώ στο νοσοκομείο, δεν κατάλαβα. Απλώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι αδικαιολόγητος, γιατί δεν ζήτησε μια συγγνώμη από την οικογένεια και δεν ζήτησε και η εταιρεία μια συγγνώμη από την οικογένεια.

Έχουμε χάσει πλέον την ανθρωπιά. Ποτέ δεν κρίνω άσχημα και άδικα τους ανθρώπους, αλλά πραγματικά μια συγγνώμη θα έπρεπε να την πουν. Δηλαδή να μπορέσουμε και εμείς να καταλαγιάσουμε μέσα μας. Προσπαθούμε και εμείς να επουλώσουμε το τραύμα μας και να προχωρήσουμε, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Εντάξει, δεν είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που χάνει τον πατέρα του. Απλά κατάλαβα πολλά πράγματα που δεν τα καταλάβαινα στο παρελθόν. Δηλαδή καταλαβαίνω πώς νιώθει ένας άνθρωπος, κατάλαβα τους ανθρώπους που χάσανε τα παιδιά τους στα Τέμπη. Δηλαδή τώρα καταλαβαίνω πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι. Αυτοί οι άνθρωποι πώς ζούνε πραγματικά; Δηλαδή εγώ πραγματικά δεν έχω λόγια γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Είναι ήρωες. Η Πολιτεία τι κάνει ρε παιδιά; Δηλαδή δεν πρέπει να παρέχει έναν άνθρωπο να σε στηρίξει τις δύσκολες ώρες, να σε στηρίξει οικονομικά; Δηλαδή είναι πράγματα που είναι δύσκολα.

Όταν μου είπαν στο νοσοκομείο ότι ο πατέρας μου δεν τα κατάφερε, έχασα τον κόσμο... Είναι το χειρότερο συναίσθημα που μπορεί να υπάρξει, όταν σου λένε "αποχαιρέτησε τον πατέρα σου" και σου ανοίγουν τη σακούλα να τον δεις τελευταία φορά...


Έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες, έχουμε κινηθεί νομικά και αστικά και ποινικά. Η δικαιοσύνη πιστεύω να κάνει τη δουλειά της. Γιατί ξέρετε και αυτό το θέμα με τα δικαστήρια μετά είναι δύσκολο. Θα αναβιώσουν πράγματα, θα υπάρξει η αντίπαλη πλευρά που θα υποστηρίζει άλλα πράγματα. Είναι κακό δηλαδή για την ψυχολογία της οικογένειας. Τίποτα δεν φέρνει τον πατέρα μου πίσω. Άρα ό,τι και να γίνει και όταν γίνει, καλώς να γίνει, για να δικαιωθεί τουλάχιστον ο πατέρας μου που έφυγε τόσο άδικα».