Ράνια Τζίμα: «Είναι η δεύτερη φορά που σημειώνεται ένα δυστύχημα στη θάλασσα και δεν έχουμε οπτική καταγραφή» (video)
Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Ράνια Τζίμα έκανε ένα αιχμηρό σχόλιο το βράδυ της Τετάρτης (4/2), αναφερόμενη στο πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες που σημειώθηκε ανοιχτά της Χίου. Η δημοσιογράφος είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega:
«Είναι η δεύτερη φορά που σημειώνεται στη χώρα μας ένα πολύνεκρο δυστύχημα στη θάλασσα και δεν έχουμε οπτική καταγραφή. Η πρώτη ήταν η περίπτωση της Πήλου, εκεί οι κάμερες έγραφαν αλλά δεν υπήρχε καταγραφικό. Και χθες το βράδυ όμως οι κάμερες δεν είχαν ενεργοποιηθεί. Αν είχαμε τώρα αυτές τις εικόνες, δεν θα υπήρχαν και αυτά τα ερωτήματα ίσως.
Μοιάζει αδιανόητο πάντως να βγαίνει ένα σκάφος για περιπολία στην περιοχή, όπου καταγράφονται τόσες πολλές απόπειρες διακίνησης προσφύγων και μεταναστών και να μην καταγράφουν οι κάμερες αυτές και να μένει οποιοδήποτε θολό σημείο για το πως έχασαν οι άνθρωποι τη ζωή τους. Ένα στίγμα που στο παρελθόν έχει ακολουθήσει τη χώρα μας συνολικά».
