Breaking News

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Κουράστηκα, δεν με ενδιαφέρει να ζήσω άλλο»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Δημήτρης Καλλιβωκάς, ο οποίος διανύει το 97ο έτος της ζωής του, αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα. Ο αγαπημένος ηθοποιός εξομολογήθηκε στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα:

«Ψάχνω τρόπο να φύγω από τη ζωή... Κουράστηκα και, πλέον, δεν επιθυμώ να βρίσκομαι τις περισσότερες ώρες της ημέρας πάνω σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. 

Ακόμα κι αν ήθελα να πέσω από την Ακρόπολη, κάποιος θα έπρεπε να με μεταφέρει εκεί πάνω. Και δεν νομίζω να το κάνει κάποιος. Ήδη διανύω τα 97 χρόνια μου. Δεν με ενδιαφέρει να ζήσω άλλο.

Ξέρεις τι είναι, από εκεί που οδηγούσα και πήγαινα όπου ήθελα με το αυτοκίνητό μου, τώρα να με πηγαίνουν άλλοι πάνω σε αναπηρικό καρότσι; Να μην έχεις την ελευθερία σου και να μην κάνεις αυτά που θέλεις».

Η σύζυγός του έχει χάσει την όρασή της και έχει μεταφερθεί σε ίδρυμα της Τήνου, καθώς ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να τη φροντίζει. Ο Δημήτρης Καλλιβωκάς είπε στον Νίκο Νικόλιζα:

«Κάθε Πάσχα πηγαίναμε στο εξοχικό στην Τήνο, ψήναμε με την Ιωάννα και περνούσα πολύ όμορφα στη θάλασσα, που πηγαίναμε μαζί, χέρι, χέρι. Τώρα και οι δύο δεν μπορούμε να κάνουμε αυτήν τη διαδρομή. Αλλά πίστεψέ με, Νίκο, δεν θέλω να παραπονιέμαι. Απλώς, θέλω να φύγω από τη ζωή ήσυχα.

Πλέον, δεν χτυπάει το τηλέφωνο. Έχω μόνο τον ανιψιό μου κι εσένα, που μου τηλεφωνείτε και ακούω τη φωνή σας.

Κάποτε είχα ευχηθεί να φύγω πρώτος από αυτήν τη ζωή. Τώρα το εύχομαι διπλά και τριπλά, ότι πρέπει να φύγω, όσο είναι καιρός και ο νους μου αντέχει».