Breaking News

Αντιδράσεις στη Βραζιλία για τη θανάτωση τζάγκουαρ σε τελετή για την Ολυμπιακή Φλόγα (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια αλυσοδεμένη τζάγκουαρ συμμετείχε στην ολυμπιακή τελετή  λαμπαδηδρομίας στην πόλη Manaus της Βραζιλίας, που πραγματοποιήθηκε σε στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης.

Όμως το άγριο ζώο δραπέτευσε με αποτέλεσμα να θανατωθεί καθώς πυροβολήθηκε από έναν στρατιώτη.

Σύμφωνα με την Telegraph, σε δήλωσή του ο στρατός παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος. η χρησιμοποίηση ενός αλυσοδεμένου άγριου ζώου.

"Κάναμε λάθος που επιτρέψαμε την Ολυμπιακή δάδα, ένα σύμβολο της ειρήνης και της ενότητας, να εκτεθεί μαζί με έναν αλυσοδεμένο ζώο. Αυτή η εικόνα έρχεται σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις και τις αξίες μας. Θα εγγυηθούμε ότι δεν θα υπάρξουν περισσότερα τέτοια περιστατικά στο Ρίο το 2016" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τοπική οργανωτική επιτροπή του Ρίο.


Ο θάνατος της τζάγκουαρ, που ονομαζόταν Juma, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τους συλλόγους προστασίας των άγριων ζώων που κάνουν λόγο για "αρρωστημένη ανάγκη" να προβάλλονται τα άγρια ζώα και επίδειξη δύναμης.

Το τζάγκουαρ είναι σχεδόν απειλούμενο είδος και έχει ήδη εξαφανιστεί στην Ουρουγουάη και το Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.