Breaking News

Φρίκη στην Ταϊλάνδη: Βρέθηκαν 40 νεκρά τιγράκια μέσα σε καταψύκτη (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σαράντα νεκρά τιγράκια βρέθηκαν σε καταψύκτη στην Ταϊλάνδη σε έναν βουδιστικό ναό Τίγρεων ο οποίος ήδη αντιμετώπιζε κατηγορίες για λαθρεμπόριο άγριας ζωής και κακοποiηση των ζώων, δημοσιεύει το BBC.

Ο βουδιστικός ναός, που βρίσκεται στην επαρχία Kanchanaburi, είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, αλλά έχει κλείσει για το κοινό μετά την επιδρομή της αστυνομίας η οποία συνεργάστηκε με υπαλλήλους της τοπικής οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο συνταγματάρχης Bandith Meungsukhum δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP  ότι θα καταθέσει νέες ποινικές διώξεις μετά την ανακάλυψη. Πρόσθεσε επίσης ότι τα μικρά τιγράκια ήταν μόλις ενός ή δύο ημερών, όταν πέθαναν ενώ δεν είναι σαφές ακόμη πόσο καιρό είναι νεκρά.


Εκφράζονται φόβοι ότι τα νεκρά ζώα χρησιμοποιούνταν για κομπογιαννίτικα σκευάσματα στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Από την πλευρά τους οι μοναχοί στο ναό αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο ωστόσο στο παρελθόν είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες για λαθρεμπόριο.

Δεκάδες τίγρεις έχουν ήδη απομακρυνθεί από το ναό ενώ το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση χαιρέτισε την είδηση ​​και κάλεσε την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να απαγορεύσει να υπάρχουν τίγρεις στο ναό στο μέλλον.

Από το 2001, και μετά από πολλές καταγγελίες, οι αρχές είχαν επιδοθεί σε μια μάχη με τους μοναχούς για να κατάσχουν τις τίγρεις. Οι μοναχοί αρνούνταν τις κατηγορίες μέχρι που βρέθηκαν τα πειστήρια.