Breaking News

Μαίνεται η φωτιά στην Κύπρο - Νεκρός και δεύτερος δασοπυροσβέστης

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ενεργά παραμένουν στην Κύπρο τα κύρια μέτωπα της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Σολέας, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να συνεχίζουν την προσπάθεια για κατάσβεσή της. Όλη τη διάρκεια της νύκτας οι επίγειες δυνάμεις πυροσβέστης έδιναν μάχη με τις φλόγες.

Από τις έξι το πρωί τα δεκαέξι πτητικά μέσα της Δημοκρατίας, του Ισραήλ και της Ελλάδας άρχισαν την προσπάθεια κατάσβεσης σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέας Χρίστου. Σήμερα αναμένεται να είναι καλύτερη η κατάστασης λόγω ευνοϊκότερων συνθηκών.

«Οι δυνάμεις είναι ανεπτυγμένες σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς. Είναι ενεργά τα κύρια μέτωπα, όμως επειδή δεν υπάρχει άνεμος γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να κατασβήσουμε τα μέτωπα», είπε ο κ.  Χρίστου.

Το σημαντικότερο μέρος της πυρκαγιάς βρίσκεται στη περιοχή Ροτσιά με κατεύθυνση προς Ασίνου. Πρόκειται για δύσβατη περιοχή και σήμερα αυτό το μέτωπο αναμένεται να δημιουργήσει τα μεγαλύτερα προβλήματα. 

Γαλλία και Ιταλία ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Κύπρου για βοήθεια στην κατάσβεση της χειρότερης πυρκαγιάς στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπέκυψε στα τραύματα του και ο δεύτερος δασοπυροσβέστης ο οποίος τραυματίστηκε χθες εν ώρα καθήκοντος όταν το βυτιοφόρο στο οποίο επέβαινε ανατράπηκε στην κοιλάδα του Αγίου Θεοδώρου και έπεσε σε γκρεμό βάθους είκοσι μέτρων. 

Πρόκειται για τον Μάριο Αριστοτέλους, 44 ετών, από τη Λακατάμεια. Ο άτυχος 44χρονος υπέκυψε στα τραύματα του στις 11 χθες βράδυ ενώ βρισκόταν στο χειρουργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. 

Στο ίδιο δυστύχημα τραυματίστηκε χθες θανάσιμα ο δασοπυροσβέστης Ανδρέας Σοφοκλέους, 49 ετών, επίσης από τη Λακατάμια, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών. 

Τρίτος δασοπυροσβέστης νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. 

Στη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε επίσης λειτουργός του Τμήματος Δασών, 56ετών, και νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλική κάκωση στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Τραυματίστηκε επίσης μέλος της Πολιτικής Άμυνας, 55ετων και κρατείται για νοσηλεία στο Ορθοπεδικό Τμήμα με κάταγμα στο χέρι.

Πηγή: ant1iwo.com