Breaking News

Οι πιο γενναίοι εpαστές στη Βρετανία... (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
"Οι πιο γενναίοι εpαστές στη Βρετανία" αναφέρει στον τίτλο η Daily Mail. Και οι δύο ήταν παντρεμένοι αλλά χώρισαν μετά τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε στη ζωή τους.

Η 32χρονη δεκανέας Hannah Campbell, μητέρα δύο παιδιών, θάφτηκε ζωντανή μετά από μία έκρηξη στον πόλεμο του Ιράκ και σώθηκε από θαύμα αλλά έχασε το αριστερό της πόδι.

Ο 36χρονος λοχίας Rick Clement τραυματίστηκε σοβαρά στον πόλεμο του Αφγανιστάν. Οι πιθανότητες να ζήσει ήταν μία στις 50. Έχασε το ένα του πόδι, έσπασε η λεκάνη του και είχε σοβαρές βλάβες στα γεvvητικά του όργανα. Κατόπιν μετά από συνεχείς επεμβάσεις του αφαιρέθηκε και το άλλο πόδι. Το πρόβλημα στα γεvvητικά του όργανα αποκαταστάθηκε αλλά δεν μπορεί πλέον να τεκνοποιήσει.

Και οι δύο νοσηλεύτηκαν το 2010 στην στρατιωτική πτέρυγα του Νοσοκομείου Selly Oak στο Birmingham.

Παράλληλα με τους σοβαρούς τραυματισμούς τους έπρεπε να διεκδικήσουν και την αποζημίωσή τους ενώ είχαν να αντιμετωπίσουν και τη θλίψη τους για τους γάμους τους που έφτασαν στο τέλος τους καθώς οι σύζυγοί τους δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στη  νέα κατάσταση.


"Ο τρόπος που έβλεπα τον εαυτό μου και αυτά που έψαχνα σε έναν άνθρωπο άλλαξαν πολύ από τότε που τραυματίστηκα. Στην αρχή μισούσα τον εαυτό μου. Μετά συμβιβάστηκα με το γεγονός ότι ήμουν διαφορετική κάτι που άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόμουν για τον σύντροφό μου. Ήθελα κάποιον που να ήταν ο καλύτερος φίλος μου, καθώς και ο εpαστής μου" λέει  η 32χρονη Campbell.

Ο λοχίας Clement είχε παραιτηθεί, καθώς πίστευε δεν θα ξανασυναντούσε ποτέ καμία γυναίκα. Ο ίδιος λέει: "Η αυτοεκτίμηση δεν άλλαξε σε μεγάλο βαθμό από τη στιγμή που τραυματίστηκα. Ήμουν τόσο ευγνώμων που ήμουν ζωντανός και είχα πάντα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Το δύσκολο ήταν η τεράστια αλλαγή που είδα από τους άλλους".

Ανάμεσα τους αναπτύχθηκε μια βαθιά φιλία που εξελίχτηκε σε σχέση αρκετά αργότερα. Τον περασμένο Μάρτιο ο 36χρονος εντόπισε τη Hannah στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η φιλία τους εξελίχτηκε σε μια poμαντική σχέση.

"Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η αγάπη πραγματικά κατακτά τα πάντα" τονίζει ο Clement.