Breaking News

Άγριο αιλουροειδές τρομοκρατεί του κατοίκους της Σητείας (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο κυνήγι ενός άγριου αιλουροειδούς, που φαίνεται ότι έκανε την εμφάνισή του στην Σητεία τις βραδινές ώρες, έχουν επιδοθεί για 2η μέρα άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος μαζί με κατοίκους της περιοχής.

Όπως δημοσιεύει το cretapost.gr, μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι έτυχε να το δουν από μακριά, και μοιάζει με κρητικό αγριόγατο με μήκος περίπου ενός μέτρου.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι κάτοικοι έχουν τρομοκρατηθεί και μόνο στην ιδέα ότι ένα άγριο ζώο κυκλοφορεί ανάμεσα τους, φοβούμενοι να πάνε ακόμη και στα χωράφια τους.

Σύμφωνα με το wikipedia, ο Κρητικός αγριόγατος ή Φουρόγατος (Felis silvestris cretensis) είναι ένα υποείδος της Αγριόγατας που ζει στην Κρήτη. Ο Κρητικός αγριόγατος καταγράφεται ως είδος για πρώτη φορά το 1953. Το ζώο αυτό θεωρούταν για πολλά χρόνια εξαφανισμένο είδος μέχρι το 1996, όταν και εθεάθη από δύο φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο της Περούτζια ενώ υπήρχαν πολλές αναφορές από βοσκούς.

Ο Κρητικός αγριόγατος είναι μεγαλύτερος από τις οικόσιτες γάτες. Τρέφεται κυρίως με λαγούς και ζει σε πουρναρότοπους και σε θαμνώνες μεσογειακής βλάστησης με αραιά δέντρα σε υψόμετρο 900 με 1200 μέτρων. Γεννάει 4-7 μικρά 1-2 φορές το χρόνο. 

Ο Κρητικός αγριόγατος ζει στις κορυφές των Λευκών Ορέων όπου βρέθηκε νεκρό ένα άτομο το 1997. Επίσης ζει στο δάσος του Ρούβα και στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Δείτε ένα σπάνιο βίντεο του Κρητικού αγριόγατου.