Breaking News

Απίστευτο άλμα: «Βούτηξε» στο κενό από τα 25.000 πόδια χωρίς αλεξίπτωτο! (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας Αμερικανός skydiver έγινε ο πρώτος που βούτηξε στο κενό από ένα αεροπλάνο, από τα 25.000 πόδια, χωρίς αλεξίπτωτο και προσγειώθηκε πάνω σε ένα ένα δίχτυ ασφαλείας.

Η τολμηρή πτώση του 42χρονου Luke Aikins στην πόλη της Simi Valley, στην Καλιφόρνια, μεταδόθηκε ζωντανά από το δίκτυο Fox το Σάββατο το βράδυ ενώ υπήρξε προειδοποίηση προς τους τηλεθεατές να μην το δοκιμάσουν οι ίδιοι.

Στα πρώτα 10.000 πόδια της πτώσης του ο Aikins χρησιμοποίησε μια φιάλη οξυγόνου. Μαζί του πήδηξαν τρεις αλεξιπτωτιστές. 


Ο ένας ήταν υπεύθυνος για να του αφαιρέσει τη φιάλη οξυγόνου, ένας δεύτερος είχε μαζί του κάμερα για να καταγράψει κοντινά πλάνα ενώ και οι 3 μαζί έφεραν μαζί τους συσκευή καπνού ώστε να φαίνεται η πορεία τους από το έδαφος για το κοινό που παρακολουθούσε.


Στα 5.000 πόδια οι 3 αλεξιπτωτιστές άνοιξαν τα αλεξίπτωτά τους και άφησαν μόνο του τον Aikins να συνεχίσει την τρελή πορεία του προς το έδαφος. Συνολικά το άλμα διήρκεσε περίπου δύο λεπτά. Όταν προσγειώθηκε στο δίχτυ αποθεώθηκε από την οικογένειά του και το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο σημείο.


Το άλμα του παρακολούθησαν ο πατέρας του, τα αδέλφια του, η σύζυγός του και ο 4χρονος γιος του, Logan. Η μητέρα του δεν ήταν εκεί. Όπως είπε ο ίδιος τον υποστηρίζει αλλά δεν ήταν σύμφωνη με αυτή την πτώση. Ο Aikins πρόσθεσε πως με τη σωστή εκπαίδευση όλα μπορούν να συμβούν.


Ο Aikins έχει συμπληρώσει περισσότερα από 18.000 άλματα στο παρελθόν ενώ έχει κάνει ακροβατικά στην ταινία Iron Man 3.

Το πρώτο άλμα του το έκανε σε ηλικία 12 ετών. Ο πατέρας του και ο παππούς του ήταν αλεξιπτωτιστές. Μάλιστα η σύζυγός του, Monica, έχει κάνει 2.000 άλματα. 

Δείτε στο βίντεο το άλμα του.


Πληροφορίες και φωτογραφίες από: Daily Mail