Breaking News

Επιστήμονες βρήκαν γυναίκα που βλέπει 99 εκατομμύρια περισσότερα χρώματα!

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τη γυναίκα με τα πιο εκπληκτικά, υπεράνθρωπα μάτια, καθώς μπορεί να αναγνωρίσει εκατομμύρια περισσότερα χρώματα από τους υπόλοιπους ανθρώπους, ανακάλυψαν οι επιστήμονες.

Μετά από 25 χρόνια ερευνών, οι νευροεπιστήμονες βρήκαν μία γυναίκα με ένα έξτρα κωνίο στο μάτι της. Αυτό σημαίνει πως έχει τη δυνατότητα να δει 99 εκατομμύρια περισσότερα χρώματα από ότι ένα μέσο άτομο.

Αυτό όμως που είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι πως οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πρόκειται για μία από τις πολλές που μπορεί να έχουν την ίδια ειδική δύναμη. Αυτοί οι άνθρωποι αποκαλούνται «τετραχρωματικοί», ενώ εκείνοι με πιο συνηθισμένα μάτια αποκαλούνται τριχρωματικοί, που σημαίνει ότι έχουμε τρία διαφορετικά είδη κωνίων στα μάτια μας.

Κάθε κωνίο έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει περίπου 100 χρώματα, με αποτέλεσμα ο μέσος άνθρωπος να μπορεί να δει περίπου 1 εκατομμύριο τόνους.

Όσοι έχουν αχρωματοψία είναι γνωστοί ως διχρωματικοί, επειδή έχουν δύο μόνο τύπους κωνίων, με αποτέλεσμα να μπορούν να αναγνωρίσουν περίπου 10.000 χρώματα.

Πριν από χρόνια οι επιστήμονες ανακάλυψαν μία γιατρό στη Βόρεια Αγγλία με τέσσερις τύπους κωνίων. Χαρακτηρίστηκε με το όνομα, «cDa29.» και είναι η πρώτη τετραχρωματική που έχει βρεθεί, αλλά όχι η μόνη.

Τους έδειξε τρεις φωτεινούς κύκλους μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, στηρίζοντας τη θεωρία πως οι τετραχρωματικοί είναι σε θέση να διακρίνουν μια λεπτή διαφορά στα τρία φώτα. Μόνο μία γυναίκα το έκανε αυτό και ήταν η «cDa29.»

Ο λόγος που δεν έχουν ανακαλυφθεί άλλοι τετραχρωματικοί μπορεί να είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι δεν έχουν κάποιο λόγο να χρησιμοποιήσουν το τέταρτο κωνίο. Μεγάλο μέρος του κόσμου μας έχει σχεδιαστεί για τριχρωματικούς.

Πηγή: RT - Έθνος