Breaking News

Το νέο μοντέλο λειτουργίας του ΟΑΕΔ - Αναζήτηση θέσεων εργασίας μέσω διαδικτύου (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου το νέο µοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας του ΟΑΕΔ που θα έχει ολοκληρωθεί µέχρι το τέλος του 2016,

Το Δελτίου Τύπου, που ανέβηκε χθες στο σάιτ του ΟΑΕΔ, αναφέρει:

«Το νέο µοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας του Οργανισµού Απασχόλησης Εργατικού ∆υναµικού που θα έχει ολοκληρωθεί µέχρι το τέλος του 2016, παρουσίασαν σήµερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθ. Γιώργος Κατρούγκαλος και η ∆ιοικήτρια του Οργανισµού Απασχόλησης Εργατικού ∆υναµικού καθ. Μαρία Καραµεσίνη.

Ο Υπουργός Εργασίας υπογράµµισε ότι «άµεση προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ρύθµιση της εργασιακής ζούγκλας και της αναστροφής της απορρύθµισης των τελευταίων ετών. Η ενίσχυση του ΟΑΕ∆ αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων αυτών, παράλληλα µε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγµατεύσεων, στο πλαίσιο της επικείµενης διαπραγµάτευσης για τα εργασιακά. Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα, πρέπει να επιστρέψει στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο».

Η ∆ιοικήτρια του Οργανισµού τόνισε ότι «το σχέδιο αναδιοργάνωσης του ΟΑΕ∆ είναι έργο πολυεπίπεδο, που στηρίζεται σε ριζικές αλλαγές στο οργανωτικό και διοικητικό του µοντέλο, καθώς και στις ασκούµενες πολιτικές. Αποσκοπεί στη βελτίωση της σχέσης του Οργανισµού µε τους ανέργους και τις επιχειρήσεις, στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών και στην αναβάθµιση του θεσµικού του ρόλου στη λειτουργία της αγοράς εργασίας. Σήµερα παρουσιάζουµε τις κοµβικές αλλαγές που έχουµε ήδη υλοποιήσει, για την άµεση εξυπηρέτηση του πολίτη: Τηλεφωνικό Κέντρο, ∆ιαδικτυακή Πύλη και Υπηρεσία Υποδοχής στα ΚΠΑ. Και οι τρεις αλλαγές έχουν ήδη βρει θετική ανταπόκριση από τους πολίτες».

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της αναδιοργάνωσης τίθεται σε πλήρη λειτουργία το καινοτόµο, σχεδιασµένο για συσκευές τύπου tablet και smart phone, Portal του ΟΑΕ∆ που εξασφαλίζει καλύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. ∆ιαθέτει αλληλένδετες µηχανές απλής ή σύνθετης αναζήτησης κενών θέσεων (για τους αναζητούντες εργασία) και βιογραφικών (για τους εργοδότες) για την αποτελεσµατικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας.

Καινοτοµία του αποτελεί η παροχή πρόσβασης σε όλο το φάσµα των υπηρεσιών, στις οποίες έχει δυνητικά πρόσβαση ο χρήστης, ανάλογα µε την κατηγορία συναλλασσόµενου στην οποία ανήκει. Ήδη, κατά τη δοκιµαστική λειτουργία του νέου Portal από τον Απρίλιο, έγιναν 3.200.000 προβολές σελίδας από 350.000 χρήστες σε µηναία βάση. Στο προσεχές διάστηµα οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισµού θα αναβαθµιστούν, ώστε να γίνουν περισσότερο εξατοµικευµένες. 

Η ∆ιοικήτρια του ΟΑΕ∆ παρουσίασε επίσης τη νέα υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης - Call Center του Οργανισµού- που λειτουργεί από τις αρχές Μαΐου, εξασφαλίζοντας προσβασιµότητα και άµεση τηλεφωνική εξυπηρέτηση σε όλους τους πολίτες που συναλλάσσονται µε τον ΟΑΕ∆, στον πενταψήφιο αριθµό 11320. Η νέα υπηρεσία στελεχώνεται από έµπειρο προσωπικό που δίνει στο κοινό πληροφορίες κι οδηγίες ή παραπέµπει για εξειδικευµένη πληροφόρηση στους αρµόδιους εκπροσώπους. 

Σύµφωνα µε τα πιο πρόσφατα στοιχεία, το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΑΕ∆ εξυπηρετεί κατά µέσο όρο 900 κλήσεις καθηµερινά. Ο µέσος όρος αναµονής σε κάθε κλήση διαµορφώνεται στα 30’’ και ο µέσος χρόνος εξυπηρέτησης στα 2’ 30’’ λεπτά.

Η κ. Καραµεσίνη αναφέρθηκε στην Υπηρεσία Υποδοχής που λειτουργεί σε 31 ΚΠΑ σε όλη τη χώρα, όπου ο πολίτης µπορεί να ενηµερωθεί άµεσα και γρήγορα για όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή του, µε αποτέλεσµα να µειωθεί η «ουρά» στα γκισέ των ΚΠΑ κατά 60%.

Το πρόγραµµα της αναδιοργάνωσης που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Οργανωτικός Ανασχεδιασµός και Επαναπροσδιορισµός του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕ∆ (Reengineering)» στηρίζεται στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναµικού, στην ορθολογική διαχείριση των διαθέσιµων πόρων, στην εισαγωγή ψηφιακών καινοτοµιών στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στην απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και στην αλλαγή των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.»

H κ. Καραµεσίνη ήταν σήμερα καλεσμένη στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" του Σκάι και μίλησε, μεταξύ άλλων, για την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του ΟΕΑΔ και για τις κλιμακωτές αλλαγές που γίνονται ώστε να μπορεί ο άνεργος  με βάση τα προσόντα του και την περιοχή του, να αναζητά μέσα από τη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ τις κενές θέσεις εργασίας που υπάρχουν. Το αντίστοιχο θα μπορεί να κάνει και ο εργοδότης. Να αναζητά δηλαδή ανέργους με βάση το βιογραφικό και την περιοχή.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις της.