Breaking News

Υ-40: Η βαθύτερη πισίνα στον κόσμο - Έχει ιαματικό νερό και βάθος πάνω από 40 μέτρα (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η βαθύτερη πισίνα στον κόσμο βρίσκεται στο Montegrotto Terme της Ιταλίας και υπόσχεται να σας δώσει την αίσθηση ότι βουτάτε στα νερά μιας βαθιάς θάλασσας. Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη "βαθύτερη πισίνα γεμάτη με ιαματικό νερό". 

Το Montegrotto Terme είναι δήμος στην επαρχία της Πάντοβα, περίπου 45 χιλιόμετρα δυτικά της Βενετίας.

Η πισίνα ονομάζεται Υ-40 και περιλαμβάνεται στις υπηρεσίες που προσφέρει το ξενοδοχείο "Hotel Terme Millepini".


Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Emanuele Boaretto με την υποστήριξη της "Boaretto Group Hotel & Resort" και άνοιξε τον Ιούνιο του 2014. 

Το βαθύτερο σημείο της βρίσκεται στην κυκλική σήραγγα κατάδυσης, η οποία μετρά 42.15 μ. από την επιφάνεια του νερού, που ισοδυναμεί με το ύψος περίπου ενός κτιρίου 14 ορόφων.

Υπάρχει επίσης μια οριζόντια σήραγγα που επιτρέπει στους επισκέπτες να περπατήσουν μέσα στο νερό σαν να βρίσκονται σε ένα ενυδρείο.

Τις φωτογραφίες, που δημοσιοποίησε χθες η Daily Mail, τις τράβηξε ο 65χρονος φωτογράφος Rino Sgorbani, ο οποίος δεν δίστασε να κάνει κατάδυση βουτώντας στα ιαματικά νερά της πισίνας των οποίων η θερμοκρασία διατηρείται στους 32 βαθμούς Κελσίου.

"Το βαθύτερο μέρος είναι σαν να κάνεις κατάδυση στον βυθό μιας θάλασσας αλλά με το νέρο να είναι τόσο ζεστό, όπως στην Καραϊβική. Ήταν μια ωραία και συναρπαστική εμπειρία" λέει χαρακτηριστικά ο Sgorbani.