Breaking News

Κίνα: Το πρώτο επίσημο τεστ του λεωφορείου που «καταπίνει» αυτοκίνητα και λειτουργεί σαν το μετρό (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έγινε η πρώτη επίσημη δοκιμή του πολυαναμενόμενου λεωφορείου "Transit Elevated Bus" (TEB) το οποίο μπορεί να κινείται στο δρόμο πάνω από τα αυτοκίνητα, αγνοώντας ουσιαστικά το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί συχνά-πυκνά στους δρόμους της Κίνας.

Το μοναδικό λεωφορείο μήκους 22 μέτρων, πλάτους 7.8 μέτρων και ύψους 4.8 μέτρων μπορεί να μεταφέρει μέχρι 300 επιβάτες. Παρουσιάστηκε αρχικά στη διεθνή έκθεση High-Tech Expo στο Πεκίνο τον περασμένο Μάιο και αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε το πρώτο επίσημο τεστ στην επαρχία Hebei και συγκεκριμένα στην πόλη Qinhuangdao, όπως ήταν προγραμματισμένο.


"Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι 60 χλμ/ώρα, έχει τις ίδιες λειτουργίες με το μετρό, ενώ το κόστος της κατασκευής είναι λιγότερο από το ένα πέμπτο του μετρό" είπε ένας μηχανικός στο CCTV.

Από την εταιρεία κατασκευής δήλωσαν ότι το TEB θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα συμβατικά λεωφορεία ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφές αν θα κυκλοφορήσει ευρέως στην Κίνα. Ωστόσο έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον από τις κυβερνήσεις της Βραζιλίας, της Γαλλίας, της Ινδίας και της Ινδονησίας. Η ολοκλήρωση της κατασκευής του πρώτου TEB αναμένεται μέσα στο 2017.

Δείτε το βίντεο του CCTV.






Πληροφορίες και φωτογραφίες από: BBC - Daily Mail