Breaking News

Με το βαθμό του απολυτηρίου και χωρίς... εξετάσεις η είσοδος στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σχέδιο, με το οποίο οι μαθητές θα μπαίνουν χωρίς εξετάσεις, μόνο με τον βαθμό του απολυτηρίου, στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και αναμένονται ανακοινώσεις μέσα στην επόμενη σχολική χρονιά, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου".

Μπορεί ο βαθμός απολυτηρίου για πρώτη χρονιά φέτος να έχασε τη δυναμική του στις πανελλήνιες εξετάσεις καθώς δεν προσμετράται για τον τελικό μέσο όρο, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται η ηγεσία έχει σχέδιο να τον επαναφέρει και να τον ενισχύσει, αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας.

Το υπουργείο Παιδείας παλεύει εδώ και μήνες να προλειάνει το έδαφος για τις επερχόμενες αλλαγές ασκώντας σκληρή κριτική στο υπάρχον σύστημα. Ο υπουργός Νίκος Φίλης παρά την επιτυχημένη διεξαγωγή των φετινών εξετάσεων δεν δίστασε την ίδια μέρα με την ανακοίνωση των βάσεων να κάνει λόγο για ένα σύστημα το οποίο έχει χάσει τη δυναμική του και υποβαθμίζει το σχολείο.

Στο πλαίσιο του International Baccalaureate, το υπουργείο μελετάει τη δημιουργία ενός εθνικού απολυτηρίου που θα αποτελεί και το διαβατήριο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Το σύστημα πρέπει να αλλάξει και ο βαθμός απολυτηρίου θα αποτελεί τον βαθμό με τον οποίο θα εισάγονται οι υποψήφιοι στις σχολές. Στόχος με τις αλλαγές αυτές είναι η αναβάθμιση του Λυκείου, και πρώτα πρέπει να προχωρήσουμε στην αναμόρφωσή του. Γι’ αυτό το λόγο είναι δύσκολο να ορίσω πότε θα μπορούσε να εφαρμοστεί το νέο εισαγωγικό σύστημα», σημειώνει στον "Ελεύθερο Τύπο" ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννης Παντής.

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στον "Ελεύθερο Τύπο" που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο 27 Αυγούστου...