Breaking News

Εβδομήντα υπηρεσίες με ένα κλικ: Έρχεται το πρώτο e-λεκτρονικό αστυνομικό τμήμα

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το e-λεκτρονικό αστυνομικό τμήμα κάνει εγκαίνια στην Ελληνική Αστυνομία στα τέλη Σεπτέμβρη, παρέχοντας υπηρεσίες με ένα κλικ! 

Άδειες διαμονής, δελτία ταυτότητας, άδειες εργασίας, άδειες κατοχής όπλων, άδεια κυκλοφορίας μοτοποδηλάτων, δηλώσεις κλοπών, αιτήσεις αντιγράφων, καταγγελίες, είναι μερικές από τις περίπου 70 υπηρεσίες που θα μπορεί να παρέχει η Ελληνική Αστυνομία μέσω διαδικτύου, παρακάμπτοντας χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που ταλαιπωρούσαν τον πολίτη, ενώ θα εξοικονομηθούν σπαταλημένες εργατοώρες του αστυνομικού προσωπικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, συνολικά είχαν σχεδιαστεί, μέσω της Κοινωνίας της Πληροφορίας, να μπορούν να παρασχεθούν περίπου 150 υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, έως τα μέσα του 2016, από προγράμματα ΕΣΠΑ. 

Ωστόσο περίπου 70 θα μπορέσουν να λειτουργήσουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα για τις υπόλοιπες 80 ηλεκτρονικές δράσεις είναι σε αναστολή από την Κοινωνία της Πληροφορίας γιατί δεν υπάρχει διαχειριστική αρχή στο Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να απορροφήσει το σχετικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ, και θα πάει χρονικά πίσω η λειτουργία τους. Η εταιρεία έχει σταματήσει τις εργασίες λόγω διακοπής της χρηματοδότησης και περιμένει το πρόγραμμα «γέφυρα» για την συνέχισή τους.