Breaking News

Σικάγο: Αεροπλάνο τυλίχτηκε στις φλόγες κατά την απογείωση - Τραυματίστηκαν επιβάτες (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Είκοσι επιβάτες χρειάστηκε να νοσηλευτούν μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε αεροπλάνο της American Airlines τη στιγμή που βρισκόταν σε διαδικασία απογείωσης στο διεθνές αεροδρόμιο O'Hare του Σικάγο.

Η φωτιά ξέσπασε όταν έσκασε ένα από τα ελαστικά του Boeing 767 στις 14:35 την Παρασκευή τοπική ώρα, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Οι 161 επιβάτες μαζί με τα 9 μέλη του πληρώματος αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το αεροπλάνο άρον άρον ενώ αρκετοί πανικοβλήθηκαν με αποτέλεσμα για λίγα λεπτά να επικρατήσει ένα χάος.


«Ήταν χάος. Νόμιζα ότι ήταν η ημέρα που θα πέθαινα. Ήμασταν σχεδόν στον αέρα με τέρμα το γκάζι, ολοταχώς για την απογείωση, όταν ακούστηκε μια τεράστια έκρηξη και μετά ξέσπασε πυρκαγιά» δήλωσε επιβάτης.

Η εκκένωση του αεροσκάφους έμοιαζε με «άτακτη φυγή» και οι επιβάτες φώναζαν «ανοίξτε την πόρτα».

«Ο καθένας ούρλιαζε να ανοίξει η πόρτα και πηδούσε πάνω από οτιδήποτε ήταν μπροστά του» είπε ένας άλλος επιβάτης.


Τουλάχιστον έξι ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο ενώ ο αεροδιάδρομος έκλεισε αμέσως μετά την εκκένωση και ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι τραυματίες επιβάτες και μέλη του πληρώματος δεν διατρέχουν κίνδυνο καθώς δεν τραυματίστηκαν σοβαρά.

Το βίντεο που ακολουθεί περιέχει πλάνα που καταγράφηκαν από επιβάτη, στο εσωτερικό του Boeing, και δείχνουν τον πανικό που επικράτησε.