Breaking News

Βασιλικό ελικόπτερο του Ναυτικού μετατράπηκε σε πολυτελές ενοικιαζόμενο κατάλυμα (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα πρώην βασιλικό ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης του Ναυτικού επέστρεψε ως ένα ασυνήθιστο σπίτι διακοπών.

Ο αγρότης Martyn Steedman και η σύζυγός του Louise από το Stirling της κεντρικής Σκωτίας αγόρασαν το ελικόπτερο Sea King σε μία online δημοπρασία, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το Μάρτιο και ξόδεψαν σχεδόν 40.000 λίρες καθώς το μετέτρεψαν σε glamping κατάλυμα (η έννοια glamping προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων glamour και camping: χλιδή και κατασκήνωση).

Όπως δημοσιεύει η Daily Mail, το Sea King ZA127, με μήκος 17 μέτρα, αποσύρθηκε από την ενεργό υπηρεσία το 1994, αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε στη ναυτική εκπαίδευση μέχρι το 2002.


Τον Απρίλιο έκανε οδικώς το τελευταίο ταξίδι του, 515 χιλιομέτρων, από το Grantham της Αγγλίας στο νέο σπίτι του, στο θέρετρο Mains Farm Wigwams, που βρίσκεται στις παρυφές του χωριού Thornhill κοντά στην πόλη Stirling.

Το εξωτερικό του ελικοπτέρου έχει διατηρήσει πολλά από τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του Sea King ενώ το εσωτερικό του έχει μετατραπεί σε ένα σπίτι διακοπών που μπορεί να φιλοξενήσει μια 6μελής οικογένεια καθώς διαθέτει ένα τριπλό, ένα διπλό και ένα μονό κρεβάτι το οποίο βρίσκεται στην ουρά. Υπάρχει επίσης ένα μικρό μπάνιο όπως και μία μίνι κουζίνα.


Τα  τοιχώματα έχουν μόνωση με επένδυση από ξύλο ενώ στο πιλοτήριο, όπου έχουν τοποθετηθεί περιστρεφόμενα καθίσματα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την πανοραμική θέα της εξοχής του Stirling.

Το κατάλυμα αναμένεται να ανοίξει επίσημα την άνοιξη του επόμενου έτους και να υποδεχθεί τους πρώτους πελάτες με τιμές που ξεκινούν από 150 λίρες για διανυκτέρευση ενός ζευγαριού.


«Όλα ξεκίνησαν όταν ο σύζυγός μου είδε τα Sea Kings να πετούν γύρω από τη Σκωτία στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους και είπαμε ότι θα ήταν ωραίο να είχαμε ένα. Όταν ο Martyn είπε ότι θα αγοράσει ένα από αυτά νόμιζα ότι αστειευόταν αλλά τελικά έκανε προσφορά και το αγόρασε» είπε η Louise Steedman.

Η αγορά του ελικοπτέρου, όπως ήταν επόμενο, χαροποίησε ιδιαίτερα τους δύο γιους του ζευγαριού, τον 13χρονο Josh και τον 9χρονο Harry.










Πηγή: Daily Mail