Breaking News

«Μια φορά Εύζων, για πάντα Εύζων»: Στα άδυτα της Προεδρικής Φρουράς (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Κάθε ηγέτης που επισκέπτεται τη χώρα μας εντυπωσιάζεται από την Προεδρική Φρουρά όπως πρόσφατα και ο Μπαράκ Ομπάμα. «Μια φορά Εύζων, για πάντα Εύζων» λένε οι ίδιοι με καμάρι.

Μέσα από την ιστορική δράση των ευζωνικών ταγμάτων, οι εύζωνες έχουν αναχθεί σε σύμβολα γενναιότητας για τον ελληνικό λαό. Στις μέρες μας εκτελούν αποστολές συμβολικού χαρακτήρα, με κεντρική τη φύλαξη του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.

Εκτός από την εμβληματική παρουσία τους ή αν θέλετε ακινησία τους στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, η παρέλασή τους στις εθνικές επετείους είναι πάντα συγκλονιστική

Δημοσιογράφος του Star μπήκε στα άδυτα της Προεδρικής Φρουράς καταγράφοντας την επίπονη καθημερινότητα και εκπαίδευσή τους, τη διαδικασία που ακολουθείται για να φορέσουν τη στολή τους αλλά και τι συμβολίζει κάθε μέρος της στολής.

Οι εύζωνες ντύνονται ανά ζευγάρια. Η ιεροτελεστία του ντυσίματος είναι χρονοβόρα και διαρκεί περίπου μία ώρα. 

Μιλώντας στην κάμερα του Star ο ράφτης της Προεδρικής Φρουράς είπε ότι για την κατασκευή της φουστανέλας απαιτούνται 2 με 3 μέρες το πολύ όμως για τη φέρμελη (γιλέκο) ο χρόνος κατασκευής μπορεί να φτάσει τους 6 μήνες.

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το βράδυ της Παρασκευής.