Breaking News

Ένας χρόνος χωρίς τον Lemmy (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σαν σήμερα, ένα χρόνο πριν, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου του 2015, "φεύγει" από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, από καλπάζουσα μορφή καρκίνου, ο θρυλικός τραγουδιστής των Motorhead, Ian Fraser Kilmister, γνωστός ως «Lemmy». Σύμφωνα με το συγκρότημα, ο καρκίνος είχε διαγνωστεί μόλις δύο μέρες πριν τον θάνατό του.

Ήταν μπασίστας, τραγουδιστής και συνθέτης, γνωστός ως ιδρυτικό μέλος του χέβι μέταλ συγκροτήματος Motörhead, όπως και για τη συμμετοχή του στους Hawkwind στις αρχές της δεκαετίας του '70.

Γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1945 στο Μπάρσλεμ του Στάφορντσαϊρ της Αγγλίας. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν τριών μηνών και αναγκάστηκε να μείνει με την μητέρα και την γιαγιά του. 

Το παρατσούκλι "Lemmy" το απέκτησε στο σχολείο λόγω της φράσης "lend me" (δάνεισε μου) που χρησιμοποιούσε για να ζητάει δανεικά χρήματα.

Οι Motorhead καθιερώθηκαν ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του New Wave of British Heavy Metal. Το 1981, ανέβηκαν στην κορυφή των τσαρτ της πατρίδας τους με το ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ "No Sleep 'til Hammersmith", ενώ μεγάλη ήταν η επιτυχία των "Overkill", "Bomber", "Ace of Spades" και "Iron Fist".

Ο Lemmy εμφανίστηκε επίσης στις ταινίες "Eat the Rich" (1987), "Hardware" (1990), "Airheads" (1994), "Tromeo and Juliet" (1996), "Terror Firmer" (1999), "Citizen Toxie: The Toxic Avenger IV" (2000) και "Down and Out with the Dolls" (2001).

Στις 15 Μαρτίου 2010 προβλήθηκε για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ "Lemmy" αναφερόμενο στη ζωή και την καθημερινότητα του Lemmy και σκηνοθετήθηκε από τον Γκρεγκ Όλιβερ και τον Γουές Ορσόσκι. 

Στις 24 Αυγούστου 2016, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός του, στο αγαπημένο του μπαρ, το Rainbow Bar & Grill στο Λος Άντζελες.


Με πληροφορίες από: wikipedia