Breaking News

Επιστρέφει η Nokia με κινητά Android

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Nokia το 2000 ήταν η αδιαμφισβήτητη κυρίαρχος στον κόσμο των κινητών τηλεφώνων. Κατόπιν, όμως, υπέστη καίριο πλήγμα μετά την εμφάνιση του iPhone το 2007.

Η εταιρεία επιστρέφει στην αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων, αποσκοπώντας να ανακτήσει μερίδιο αγοράς και να αντισταθμίσει τις όποιες απώλειες είχε λόγω της αποτυχημένης συμμαχίας της με τη Microsoft, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή, που επικαλείται άρθρο του BBC. 

Τα διαθέσιμα μοντέλα της είναι περιορισμένα προς το παρόν, αλλά σύντομα θα εμπλουτιστούν με νέα, τα οποία θα χρησιμοποιούν λογισμικό Android. Επιπλέον, οι καταναλωτές θα βρίσκουν στο προσεχές μέλλον και ταμπλέτες με το εμπορικό σήμα της Nokia. 

Το ομώνυμο εμπορικό σήμα της Nokia το έχει πλέον η HMD Global καθώς η Microsoft πούλησε τις δραστηριότητες κινητής στην HMD Global και τη Foxconn έναντι 350 εκατ. δολαρίων.

Η HMD Global έχει λιγότερο μεγαλόπνοα σχέδια, θέλοντας απλά να επανατοποθετήσει τη Nokia στον χάρτη των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων. Όμως, όπως επισημαίνουν αναλυτές, ακόμη και αυτό το πιο συγκρατημένο όνειρο πιθανώς να μπορεί δύσκολα να υλοποιηθεί.