Breaking News

Μοναδικά κτίρια, σαν «προβοσκίδα ελέφαντα», στις στάσεις του Υπερσιβηρικού (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τα πρωτότυπα κτίρια θα κατασκευαστούν στις στάσεις, κατά μήκος των 5.772 μιλίων του Υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός επιλέχτηκε μετά από διαγωνισμό που κέρδισε το αρχιτεκτονικό στούντιο Kamvari, με έδρα το Λονδίνο.

Οι ξύλινες καμπίνες με μια προεξοχή προς τον ουρανό, που θυμίζει προβοσκίδα ελέφαντα, ύψους σχεδόν 20 μέτρων, δίνουν την αίσθηση του σπιτιού στο εσωτερικό. Το υψηλό "χωνί" συμπυκνώνει αέρα, ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για θέρμανση και ψύξη, σύμφωνα με τον σχεδιασμό.


«Το κτίριο επιδιώκει να εκφράσει την ταχύτητα της αμαξοστοιχίας σε σχέση με την ακινησία των σταθμών, δημιουργώντας ένα διαχρονικό και ήρεμο εσωτερικό, το οποίο αντανακλά τις τοπικές παραδόσεις και αξίες» δήλωσε εκπρόσωπος του αρχιτεκτονικού στούντιο.

Οι πρώτες πέντε  καμπίνες αναμένεται να κατασκευαστούν στις αρχές του 2018.




Να σημειωθεί ότι ο Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος συνδέει τη Μόσχα και την ευρωπαϊκή Ρωσία με τις ρωσικές επαρχίες της Άπω Ανατολής, τη Μογγολία, την Κίνα και τη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Η κύρια διαδρομή φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ μέσω της νότιας Σιβηρίας και κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916. Με την ολοκλήρωσή του μια νέα εποχή ανάπτυξης ξεκίνησε για τη Σιβηρία, βασισμένη κυρίως στις τεράστιες δυνατότητες εκμετάλλευσης του φυσικού της πλούτου. Παράλληλα, απλοί σταθμοί του Υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου εξελίχθηκαν σταδιακά σε αστικά βιομηχανικά κέντρα.


Πληροφορίες - Φωτογραφίες: Daily Mail