Breaking News

Όλη η αλήθεια για τον Άι Βασίλη (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Είναι η κυρίαρχη μορφή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η γνωστή παρουσία του με κόκκινη στολή, λευκή γενειάδα, τα γυαλιά του, πάντα χαμογελαστός με το σάκο με τα δώρα, πάνω σε έλκηθρο που το σέρνουν ζωηρά ελάφια ή τάρανδοι αποτελεί σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα τον πλέον αγαπημένο ήρωα των παιδιών τις ημέρες των εορτών, ακόμη και σε χώρες μη χριστιανικές.

Το φημισμένο πανεπιστήμιο MIT υπολόγισε με σημερινά ανθρώπινα δεδομένα ότι κανονικά ο Άι Βασίλης θα χρειαζόταν 33 ώρες την ημέρα των Χριστουγέννων για να επισκεφτεί 92 εκατομμύρια σπίτια σε όλη τη γη και να πάει δώρα σε 378 εκατομμύρια παιδιά Χριστιανών. Θα πεταγόταν σε 823 σπίτια το δευτερόλεπτο και αν έδινε περίπου 40 ευρώ για κάθε δώρο θα ξόδευε 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Το έλκηθρο θα είχε μπροστά 214.200 ταράνδους και θα έτρεχε με 700 χλμ/δευτερόλεπτο, φορτωμένο με 321.300 τόνους.

Η σημερινή μορφή του Άι Βασίλη έγινε δημοφιλής με το ποίημα «A Visit from St. Nicholas» (Μια επίσκεψη από τον Άγιο Νικόλαο) που δημοσιεύτηκε το 1823. Σύμφωνα με το wikipedia, η οπτικοποιημένη εκδοχή πρωτοεμφανίστηκε στο περιοδικό «Harper’s Weekly» το 1863. 

Ποια είναι η αληθινή ιστορία του Άι Βασίλη; Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή "Ελένη".