Breaking News

Τουρκία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από επίθεση έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νέο λουτρό αίματος στην Τουρκία από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, περίπου στις 22:30 τοπική ώρα, κοντά στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Μπεσίκτας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση οι νεκροί έφτασαν πλέον τους 38, ανάμεσά τους οι 30 αστυνομικοί, ενώ 155 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, 14 εκ των οποίων στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Τούρκοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι εκρήξεις, που πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο και έναν βομβιστή αυτοκτονίας, είχαν στόχο αστυνομικούς.


Μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς μετά την επίθεση, που συνέβη δύο ώρες μετά την αποχώρηση των οπαδών από το γήπεδο, όπου διεξήχθη ο αγώνας Μπεσίκτας - Μπούρσασπορ (2-1).

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη, ωστόσο ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας, Ahmet Arslan, έγραψε στο Twitter ότι ήταν μια τρομοκρατική επίθεση.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου: «Μια τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και των πολιτών μας».



Πληροφορίες - φωτογραφίες: BBC - Daily Mail