Breaking News

Τσέρνομπιλ: Θλιβερές εικόνες από την πόλη - φάντασμα Pripyat (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νέες φωτογραφίες που συγκλονίζουν καταγράφηκαν στην πόλη Πριπιάτ (Pripyat). Η πόλη δημιουργήθηκε το 1970 για τους εργάτες του Τσέρνομπιλ και τις οικογένειες τους και εκκενώθηκε βιαστικά μία μέρα μετά το ατύχημα στον αντιδραστήρα 4 (26 Απριλίου 1986).

Συγκεκριμένα το Pripyat, που  ήταν κωμόπολη της πρώην  Σοβιετικής Ένωσης και σήμερα βρίσκεται στα εδάφη της Ουκρανίας, εκκενώθηκε στις 2 το μεσημέρι στις 27 Απριλίου 1986, μετά την έκρηξη του αντιδραστήρα.

Ο πληθυσμός ήταν 47.500 (Νοέμβριος 1985). Ήταν η τελευταία απογραφή της πόλης που πραγματοποιήθηκε πριν από την εκκένωση της.

Ο κατεστραμμένος αντιδραστήρας απελευθέρωσε περισσότερη ακτινοβολία από τις ατομικές βόμβες που έπεσαν στο Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Daily Mail δημοσίευσε χθες, Τετάρτη, φωτογραφίες του Associated Press που τράβηξε ο Efrem Lukatsky την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017.


Όπως αναφέρει το άρθρο, στην περιοχή γύρω από το εργοστάσιο τα επίπεδα ακτινοβολίας έχουν υποχωρήσει αρκετά ώστε να μπορούν να γίνονται σύντομες επισκέψεις. Ωστόσο τα επίπεδα εξακολουθούν να είναι αρκετά υψηλά ώστε κανένας να μην επιτρέπεται να διαμένει μόνιμα σε απόσταση 30 χιλιομέτρων.

Τριάντα ένα χρόνια μετά η Pripyat παραμένει μια πόλη - φάντασμα, με τα περισσότερα κτίρια να βρίσκονται σε αποσύνθεση...






Το βίντεο που ακολουθεί δημιουργήθηκε δύο χρόνια πριν από τον Βρετανό σκηνοθέτη Danny Cooke, όταν επισκέφτηκε το Pripyat...