Breaking News

Ιταλία: Σεισμός 4 Ρίχτερ έπληξε την Ischia - Νεκροί και δεκάδες τραυματίες (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Λίγες μέρες πριν από την πρώτη επέτειο του ισχυρού σεισμού που σκότωσε σχεδόν 300 άτομα στην κεντρική Ιταλία, τα περισσότερα από αυτά στο Amatrice, σεισμός μεγέθους 4 Ρίχτερ έπληξε το νησί Ischia, στον κόλπο της Νάπολη.

Σύμφωνα με την Telegraph, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε τη Δευτέρα, στις 20:57 το βράδυ (τοπική ώρα), προκαλώντας το θάνατο δύο ηλικιωμένων γυναικών, τον τραυματισμό περίπου 40 ανθρώπων - οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - και εκτεταμένες καταστροφές στο χωριό Casamicciola.

Η μία γυναίκα χτυπήθηκε από τον τοίχο εκκλησίας που κατέρρευσε, ενώ η δεύτερη ανασύρθηκε νεκρή από τα ερείπια του σπιτιού της.

Ένα μωρό 7 μηνών διασώθηκε από τα ερείπια, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Το μωρό ήταν παγιδευμένο για περισσότερο από επτά ώρες. Οι πυροσβέστες έκαναν λόγο για  "θαύμα" και πήγαν όλοι και το χαιρέτησαν. Το μωρό ήταν σε καλή κατάσταση αλλά μεταφέρθηκε προληπτικά σε ένα τοπικό νοσοκομείο, μαζί με τη μητέρα του, η οποία επίσης διασώθηκε, όπως και ο πατέρας του.


Αγωνία υπήρχε για πολλές ώρες για τα δύο αδέλφια του μωρού, που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια. Τελικά, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να τα ελευθερώσουν, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες περίπου 15 ωρών.


Οι περισσότερες ζημιές προκλήθηκαν στο χωριό Casamicciola, του νησιού, όπου πολλά σπίτια κατέρρευσαν. 

Το Ischia, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους Γερμανούς τουρίστες, είχε πληγεί και στο παρελθόν από σεισμούς. Το 1883 περίπου 2.300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στο σεισμό που έπληξε το χωριό Casamicciola.


Δείτε το βίντεο.