Breaking News

Το Χόλιγουντ θρηνεί το θάνατο του Sam Shepard (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος του ηθοποιού και θεατρικού συγγραφέα Sam Shepard, σε ηλικία 73 ετών.

Σύμφωνα με το Variety, εκπρόσωπος της οικογένειάς του ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, στο σπίτι του στο Κεντάκι, μετά από επιπλοκές από την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, γνωστή και ως νόσο του Lou Gehrig, από την οποία έπασχε.

Ο Sam Shepard κατέγραψε τη σκοτεινή όψη της αμερικανικής κοινωνίας με σουρεαλιστικό ύφος, κερδίζοντας το βραβείο Pulitzer το 1979 για το έργο του "Buried Child".

Είχε προταθεί επίσης για το Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου στην ταινία "The Right Stuff - Οι κατάλληλοι άνθρωποι"(1983), ενώ έγραψε ή συνέγραψε το σενάριο για τις ταινίες "Paris, Texas" (1984), "Zabriskie Point" (1970) και "Fool for Love" (1985).

Μάλιστα για την ταινία "Paris, Texas" κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών του 1984. Επίσης κέρδισε επτά θεατρικά βραβεία Όμπι.


Ήταν μία από τις ηγετικές προσωπικότητες του κινήματος "Off Broadway", που άνθισε στο κέντρο της Νέας Υόρκης από τις αρχές της δεκαετίας του 1960. 

Έπαιξε σε ταινίες όπως "Days of Heaven" (1978) με τους Richard Gere και Brooke Adams, "Crimes of the Heart" (1986), "Steel Magnolias" (1989), "Black Hawk Down" (2001), "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford" (2007) με τους Brad Pitt και Casey Affleck κ.α.

Ήταν για πολλά χρόνια ζευγάρι με τη Jessica Lange, την οποία συνάντησε όταν συμπρωταγωνίστησε μαζί της στην ταινία "Frances" (1982). Ο χωρισμός τους ήρθε το 2009. 

Αφήνει πίσω τα παιδιά του Jesse, Hannah, και Walker και τις δύο αδελφές του.