Breaking News

Weinstein: Ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατ. δολαρίων (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αφέθηκε την Παρασκευή ελεύθερος με εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε μετρητά ο Harvey Weinstein, ο οποίος είχε παραδοθεί μόνος του στο 1ο αστυνομικό τμήμα του Μανχάταν το πρωί της ίδιας μέρας...

Στον πρώην παραγωγό ταινιών απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιaσμό τον Μάρτιο του 2013 και σeξουαλική κακοπoiηση το 2004 αντίστοιχα, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστά τα ονόματα των 2 γυναικών.

Εκτός από την εγγύηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, ο Weinstein υποχρεώθηκε να φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι εντοπισμού, όπως και να παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές.

Σύμφωνα με το BBC, κατά τη διάρκεια της σύντομης παρουσίας του στο δικαστήριο ο Weinstein δεν μίλησε, ενώ ο εισαγγελέας Joan Illuzzi είπε ότι «χρησιμοποίησε τη θέση του, τα χρήματα και την  εξουσία που είχε στο χώρο του θεάματος για να παρασύρει νέες γυναίκες σε καταστάσεις, όπου μπορούσε να τις παρεvoχλήσει σeξουαλικά».

Ο δικηγόρος του, Benjamin Brafman, είπε στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο: «Σκοπεύουμε να κινηθούμε πολύ γρήγορα για να απορρίψουμε αυτές τις κατηγορίες. Πιστεύουμε ότι είναι συνταγματικά ελλιπείς και πως δεν υποστηρίζονται πραγματικά από αποδεικτικά στοιχεία».

Η μία από τις δύο γυναίκες που τον κατηγορούν φέρεται να είναι η Lucia Evans (φωτογραφία), η οποία είχε μιλήσει ήδη δημόσια, υποστηρίζοντας ότι την κακοπoiησε σeξουαλικά το 2004.


Δείτε το σχετικό βίντεο του Guardian.