Breaking News

Το όμορφο αφιέρωμα της «Αυλής των Χρωμάτων» στον Αλέκο Σακελλάριο (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης ένα όμορφο αφιέρωμα στον αξέχαστο Αλέκο Σακελλάριο, με ωραίες παρασκηνιακές ιστορίες και υπέροχα τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ.

Με αφορμή τη μουσικο-θεατρική παράσταση «Τα τραγούδια του Αλέκου» σε κείμενα και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη, η οποία παρουσιάζεται στη Μουσική Σκηνή «Σφίγγα», η εκπομπή της ΕΡΤ2 ακολούθησε την επιτυχημένη διαδρομή ενός από τους σπουδαιότερους κειμενογράφους και στιχουργούς, που γνώρισε ο τόπος μας.

Ο μοναδικός Αλέκος Σακελλάριος ήταν ένας από τους σημαντικότερους ανανεωτές της μεταπολεμικής νεοελληνικής κωμωδίας και από τους σημαντικότερους στιχουργούς του ελληνικού τραγουδιού.

Καλεσμένος στη φιλόξενη αυλή της εκπομπής ήταν ο σπουδαίος συνθέτης Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος αφηγήθηκε ιστορίες από την πολύ επιτυχημένη συνεργασία του με τον Αλέκο Σακελλάριο.

Επίσης, η αγαπημένη Μέλπω Ζαρόκωστα, με την ευγένεια που τη χαρακτηρίζει, συγκίνησε όταν ανέσυρε αναμνήσεις από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

Τέλος, η αγαπημένη του σύντροφος Τίνα Σακελλάριου, που εντυπωσίασε με την ευρυμάθειά της, διηγήθηκε μοναδικές ιστορίες, που έχει «συλλέξει» με πολύ τρυφερότητα από την κοινή τους πορεία.