Breaking News

Live στην ΕΡΤ: Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης (16/2, 19:00)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League αρχίζει σήμερα, Σάββατο 16 Φεβρουαρίου.

H δημόσια τηλεόραση θα μεταδώσει ζωντανά στις 19:00, από το ΟΑΚΑ, την αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης.

Δείτε τον αγώνα Live σε ΕΡΤ1 και ΕΡΤ Sports HD

Νωρίτερα, στις 18:00, η εκπομπή «Super League - Pre Game» θα μεταδώσει το ρεπορτάζ με τις τελευταίες πληροφορίες για τον αγώνα.

Η ανακοίνωση της Super League για τον αγώνα

Όταν στις 6 Οκτωβρίου ο Παναθηναϊκός πήγαινε στην Τρίπολη να παίξει με τον Αστέρα Τρίπολης, όλα τα μάτια ήταν επάνω στη νεανική ομάδα του Γιώργου Δώνη, που είχε ξεκινήσει με πέντε νίκες το πρωτάθλημα Super League Σουρωτή. Και εκεί οι "πράσινοι" είχαν την πρώτη απώλεια βαθμών, με το ισόπαλο 1-1.

Τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Στα αντίστοιχα πέντε πρώτα παιχνίδια του δεύτερου γύρου ο Παναθηναϊκός δεν έχει νίκη. Βέβαια ανάμεσα σε αυτά έγινε το παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Παναιτωλικό, έτσι ο Παναθηναϊκός μετράει μια νίκη στα έξι τελευταία. Αλλά καμιά ακόμα στον δεύτερο γύρο.

Τα πέντε πρώτα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο - 15 βαθμοί

Ξάνθη - Παναθηναϊκός  0-1
Παναθηναϊκός - Λαμία 3-1
Λάρισα - Παναθηναϊκός 1-3
Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 3-0
Παναθηναϊκός - Γιάννινα 2-1

Τα πέντε πρώτα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο δεύτερο γύρο - 3 βαθμοί

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 2-2
Λαμία - Παναθηναϊκός 1-0
Παναθηναϊκός - Λάρισα 1-1
Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 0-0
Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-0

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην έδρα του μετά από τρία παιχνίδια μακριά από αυτή, ωστόσο και εδώ τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Δεν κατάφερε να κερδίσει τα δύο τελευταία με ομάδες της περιφέρειας, και αφού προηγήθηκε μάλιστα. Η Ξάνθη πήρε 2-2 και η ΑΕΛ 1-1. Πάντως ο Παναθηναϊκός είναι η μια από τις δύο αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος στην έδρα τους. Η άλλη είναι ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ.

Αυτή η μέτρια πορεία μέσα στο 2019, έριξε τον Παναθηναϊκό στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Μάλιστα ο Άρης πλέον απέχει τέσσερις βαθμούς και ο Ατρόμητος οκτώ, κάτι που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός επιζητά άμεσα βαθμολογική ανάκαμψη αλλά και απώλειες των δύο ομάδων που πλέον κυνηγά.

Με πολλά προβλήματα θα εμφανιστεί στο "Σπύρος Λούης" ο Αστέρας Τρίπολης. Από τη μια το βαρύ σκορ με τον Άρη στο τελευταία παιχνίδι, από την άλλη το γεγονός ότι έχει μόνο μια νίκη, αυτή επί του Απόλλωνα, στα έξι τελευταία, έχοντας χάσει τα άλλα πέντε. Από την αρχή της σεζόν δεν έχει καταφέρει να κοιτάξει την πρώτη πεντάδα, και μόνο οι σερί νίκες του Δεκέμβρη έδειξαν ανάκαμψη. Με δύσκολα παιχνίδια να έρχονται, κοιτάζει ανήσυχα πίσω από την πλάτη του.

Για τον Μιχάλη Μανιά είναι η... δέκατη προσπάθεια να γίνει πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης στη μεγάλη κατηγορία. Τώρα αντιμετωπίζει μια ομάδα, τον Παναθηναϊκό, που έχει σκοράρει και στα δύο τελευταία εναντίον του, αφού άνοιξε το σκορ και στα δύο παιχνίδια του 2018, που τελείωσαν 1-1.

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει ήττα στα τρία τελευταία παιχνίδια του με τον Παναθηναϊκό, ενώ ποτέ δεν έχει καταφέρει να μείνει αήττητος τέσσερα παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος από τον Αστέρα εντός έδρας, αλλά όσα παιχνίδια πρωταθλήματος έχει κερδίσει, σχεδόν άλλα τόσα έχει ισόπαλα! Επτά και έξι αντίστοιχα!

Το εντυπωσιακό στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι ότι και στα 14 παιχνίδια που έχει επισκεφθεί ο Αστέρας τον Παναθηναϊκό, δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο! Αντίθετα έχει πέτυχει οκτώ γκολ στο δεύτερο, και κάποια από αυτά τον έχουν βοηθήσει να πάρει τις ισοπαλίες του. Ο Παναθηναϊκός επίσης τα γκολ του κυρίως τα βάζει στο δεύτερο ημίχρονο, αφού έχει οκτώ στο πρώτο ημίχρονο και 14 στο δεύτερο σε αυτά τα παιχνίδια.

Η ιστορία

Νίκες Παναθηναϊκού: 12
Ισοπαλίες: 12
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 3

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

Νίκες Παναθηναϊκού: 7
Ισοπαλίες:6
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 0

Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018, 20.30
Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-1
(47' σουτ Μανιάς - 90' πέναλτι Μακέντα. Στο 89' 2η κίτρινη Κυριακόπουλος)