Breaking News

Live στην ΕΡΤ Sports: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (17/3, 19:00)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο δεύτερος αγώνας που μεταδίδει σήμερα, Κυριακή 17 Μαρτίου, η δημόσια τηλεόραση για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League είναι το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.

Το ντέρμπι των «αιωνίων», που θα μεταδοθεί απευθείας από το ΟΑΚΑ, θα ξεκινήσει στις 19:00.


Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Η ανακοίνωση της Super League

Το τελευταίο ντέρμπι της σεζόν είναι αυτό των «αιωνίων» στο «Σπύρος Λούης». Ο Παναθηναϊκός, που έχει σημάνει βαθμολογική υποχώρηση, υποδέχεται τον Ολυμπιακό, που κάνει την τελευταία προσπάθεια – όσο περνάει από το χέρι του βέβαια – να μείνει στην διεκδίκηση του τίτλου.

Οι δύο ομάδες είχαν πάρει όλα τα πρωταθλήματα του 21ου αιώνα – δύο ο Παναθηναϊκός και όλα τα άλλα ο Ολυμπιακός - μέχρι να πανηγυρίσει και η ΑΕΚ πέρσι. Φέτος απειλεί να τους στερήσει και πάλι την κορυφή ο ΠΑΟΚ και μόνο ο Ολυμπιακός ελπίζει, απέχοντας επτά βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με δύο ισοπαλίες στου Καραϊσκάκη και δύο νίκες αμέσως πριν στη Λεωφόρο. Στο «Σπύρος Λούης» θα παίξουν για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2012, όταν είχαν έλθει ισόπαλοι 2-2 (17’ σουτ Μαυρίας, 67’ σουτ Τοτσέ – 22’ σουτ Τζιμπούρ, 34’ κεφαλιά Τζιμπούρ).

Τα τέσσερα παιχνίδια του Παναθηναϊκού χωρίς ήττα είναι η καλύτερη επίδοσή του, από την περίοδο 2006-2009, όπου δεν έχασε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα στο διάστημα εκείνο.

Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει και τα δύο τελευταία στην έδρα του με τον Ολυμπιακό. Κάτι τέτοιο είχε καταφέρει μόνο μια φορά ακόμα στην ιστορία του πρωταθλήματος, το 1977 και το 1978! Και βέβαια ο Παναθηναϊκός δεν έχει κερδίσει ποτέ τρία διαδοχικά γηπεδούχος!

Οι «πράσινοι» πήραν το 0-0 από την ΑΕΚ, αλλά έμειναν για τρίτο παιχνίδι στη σειρά χωρίς νίκη και χωρίς γκολ. Και αν τα τρία παιχνίδια χωρίς νίκη δεν είναι κάτι σπάνιο, τα τρία παιχνίδια χωρίς γκολ είναι και παραείναι! Είχε να συμβεί 38 χρόνια.

Από τον Μάρτιο του 1981, όταν ο Παναθηναϊκός συμπλήρωνε επτά αγώνες χωρίς γκολ. Μάλιστα τα έξι τελευταία παιχνίδια του είχαν το ίδιο σκορ, 0-0! Από τότε δεν είχε ξανασυμβεί να μην σκοράρει σε περισσότερα από δύο παιχνίδια!

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από τέσσερις νίκες στη σειρά και 10 νίκες στα 11 τελευταία, έχοντας σαν παρένθεση την ήττα από τον ΠΑΟΚ στις 10 Φεβρουαρίου.

Έχει μέσο όρο τρία γκολ ανά αγώνα στα 10 τελευταία του πρωταθλήματος, εκμεταλλευόμενος κυρίως την έδρα του. Εκτός έδρας δεν έχει βάλει βέβαια περισσότερα από δύο σε κάποιο αγώνα, αλλά στα τελευταία οκτώ σκοράρει ανελλιπώς.

Για τέταρτη σεζόν στη σειρά το ντέρμπι του δεύτερου γύρου γίνεται μήνα Μάρτη. Επίσης θα είναι το ένατο ντέρμπι από το 2006-07, στα χρόνια της Super League Σουρωτή, που θα γίνει Μάρτη.

Από τα 13 μόνο τέσσερα έχουν γίνει σε άλλο μήνα, ένα Ιανουάριο, δύο Φεβρουάριο και ένα Απρίλιο.

Η ιστορία

Νίκες Παναθηναϊκού: 30
Ισοπαλίες: 46
Νίκες Ολυμπιακού: 44

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

Νίκες Παναθηναϊκού: 18
Ισοπαλίες: 24
Νίκες Ολυμπιακού: 17

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018, 19.30
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1
(90' σουτ Σισέ - 61' σουτ Κάτσε)