Breaking News

Τα Παιδιά της Οθόνης: Το Διαδίκτυο «πρωταγωνιστής» στη ζωή τους (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
To ελληνικό γραφείο του VICE παρουσίασε στον ANT1 μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα Παιδιά της Οθόνης».

Το Ίντερνετ αποτελεί αναγκαίο εργαλείο ενημέρωσης, κοινωνικής επαφής και ψυχαγωγίας τόσο για ενήλικες, όσο και εφήβους. Ωστόσο, η υπερβολική ενασχόληση με το μέσο δημιουργεί κινδύνους ανάπτυξης και πιθανά ακραίες συμπεριφορές στη ζωή των παιδιών. Υπάρχουν έφηβοι που παραμελούν σημαντικά την κοινωνική τους ζωή, τις δραστηριότητες, τις υποχρεώσεις τους και τελικά, την καθημερινότητά τους, κάνοντας το Διαδίκτυο πρωταγωνιστή στην ζωή τους.

Η δημοσιογράφος Κατερίνα Βασιλείου συνάντησε τη Νικολέττα και τον 15χρονο γιο της και μίλησε μαζί τους για το online gaming και τον εθισμό. Μίλησε με γονείς που ανησυχούν για τις διαστάσεις του φαινομένου αυτού και την προσπάθειά τους να το διαχειριστούν.

Συζήτησε με ειδικούς για το θέμα της εξάρτησης από την πλοήγηση στο Διαδίκτυο, την χρήση των κοινωνικών δικτύων και τα ιντερνετικά παιχνίδια και προσπάθησαν να αναλύσουν μαζί τις αιτίες και τα αποτελέσματα αυτής της νέας πραγματικότητας.

Τέλος, παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου» από την ομάδα «Χιλιοδέντρι», που δημιουργήθηκε ειδικά για τις ανάγκες εκπαίδευσης στο Διαδίκτυο παιδιών ηλικίας τεσσάρων έως και δώδεκα ετών.

Δείτε την εκπομπή στο βίντεο ή στον ΑΝΤ1