Breaking News

ΗΠΑ και Ευρώπη παρακολουθούν τις κινήσεις της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο - Απειλεί ο Ερντογάν (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Όχι μόνο οι Ευρωπαίοι, αλλά και οι Αμερικανοί, παρακολουθούν με ανησυχία τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και συνιστούν αυτοσυγκράτηση. 

Όμως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να κομπάζει και δεν διστάζει να εξαπολύει φραστική επίθεση, ακόμη και κατά του Γάλλου προέδρου.

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι και πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής, εξερχόμενος από την συνάντηση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας. 

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα, προκειμένου να συντονιστούν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 Κύπρου σε ομιλία του το βράδυ της Κυριακής ο Ερντογάν άστραψε και βρόντηξε κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ενταλμάτων σύλληψης που εξέδωσε για τα πληρώματα του Πορθητή και των υποστηρικτικών του σκαφών, που παράνομα εδώ και ενάμιση μήνα βρίσκονται στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη.

«Έδωσαν εντολές λένε, να συλλάβουν τα πληρώματα στα σκάφη! Ποιον θα συλλάβετε; Δεν θα πετύχετε τίποτα!» είπε χαρακτηριστικά.

Και τόνισε ότι αν τολμήσουν να κουνήσουν έστω και βλέφαρο, τα πολεμικά αεροσκάφη και οι φρεγάτες της Τουρκίας θα πάρουν θέση για να διασφαλίσουν την συνέχιση των νόμιμων - κατά τα λεγόμενά του - εργασιών της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Όσοι βλέπουν τις έρευνές μας για πετρέλαιο και υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο σαν κάτι απλό, τότε σημαίνει πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα για το θέμα αυτό. Εμείς κάνουμε έρευνες στα σημεία που έχουν παραχωρηθεί» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Δείτε τα σχετικά βίντεο της ΕΡΤ.