Breaking News

Τσίπρας στο Open: «Δεν θα αφήσουμε τον Ερντογάν να κάνει γεώτρηση στην ελληνική ΑΟΖ» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνέντευξη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» του Open και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είχαμε προβλέψει τις κινήσεις της Τουρκίας εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δουλεύουμε εντατικά με σχέδιο εδώ και τέσσερα χρόνια για να είναι η χώρα έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλητικές κινήσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Όλη αυτή η συμπεριφορά δεν είναι ένδειξη ισχύος, αλλά ένδειξη αδυναμίας, καθώς η Τουρκία αισθάνεται και είναι απομονωμένη στην περιοχή» είπε ο πρωθυπουργός, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα αφήσουμε τον Ερντογάν να κάνει γεώτρηση στην ελληνική ΑΟΖ».

«Έχω την εκτίμηση ότι δεν θα το κάνει, αλλά διαβεβαιώνω τον λαό, ότι έχουμε σχέδιο, δεν θα τον αφήσουμε (τον Ερντογάν) να το κάνει» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου υπάρχει στο μυαλό μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως για να αντιμετωπίσει κανείς αυτή την πιθανότητα πρέπει να έχει αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις, να ενισχύει τις στρατηγικές του κινήσεις και να κάνει συμμαχίες ώστε να αποτρέψει τον γείτονά του.

Μεταξύ άλλων, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι «έχει εμμονή επιθετικής πολιτικής στις εργασιακές σχέσεις», ενώ αναφέρθηκε στις ευθύνες της Κομισιόν για τα μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα, ξεκαθαρίζοντας πως «η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται σε μνημόνιο και στο βαθμό που καταφέρνει τους στόχους δεν μπορεί κανείς να της δώσει καμία κίτρινη κάρτα».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη.