Breaking News

Δήμαρχος Ύδρας: «Αυτό που συμβαίνει είναι η κουλτούρα του νησιού» - Μ. Πιερίδη: «Δεν είναι καιρός να μην υπάρχουν ζώα εργασίας;» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για το θέμα με τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια στην Ύδρα μίλησε ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κουκουδάκης στην εκπομπή «Καλοκαίρι Yes».

Αντιδράσεις προκαλούν οι εικόνες με τα φορτωμένα με αντικείμενα γαϊδουράκια και μουλάρια στην Ύδρα.

Ο πρόλογος της Μαριάντας Πιερίδη ενόχλησε τον δήμαρχο του νησιού, Γιώργο Κουκουδάκη, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή του Open:

«Αυτό που συμβαίνει στην Ύδρα, είναι η κουλτούρα του νησιού και δεν συντρέχουν λόγοι ούτε κακοποίησης ζώων αφενός και αφετέρου δεν είναι άθλιες οι εικόνες. Οι ιδιοκτήτες ιπποειδών εργασίας τηρούν ευλαβικά τις κτηνιατρικές διατάξεις. Όταν κάποιοι φιλόζωοι, που λένε ότι ασχολούνται χρόνια, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ένα μουλάρι από ένα γαϊδούρι, ε τότε - με συγχωρείτε - είναι φιλόζωοι του καναπέ και του πληκτρολογίου. Έχω την αίσθηση ότι, για άλλη μία φορά, αδικείται το νησί και συκοφαντείται επειδή υπακούει στη νομιμότητα. Η κουλτούρα του νησιού είναι αυτή. 200 χρόνια, άνθρωποι και ζώα συνυπάρχουν αρμονικά στο νησί. Έχουμε χτίσει αυτόν τον πανέμορφο οικισμό. Στο νησί απαγορεύεται αυστηρά η κυκλοφορία τροχοφόρων, ακόμα και ποδηλάτων. Το νησί είναι αμφιθεατρικό, γεμάτο σκάλες και δεν υπάρχει άλλος τρόπος, παρά η χρήση ιπποειδών, κυρίως μουλαριών, που είναι ζώα εργασίας, για τη μεταφορά εμπορευμάτων και ανθρώπων...».

Ο Γιώργος Κουκουδάκης ήρθε σε αντιπαράθεση και με τους υπόλοιπους συνεργάτες της εκπομπής, με τη Μαριάντα Πιερίδη να του απαντά σε έντονο ύφος:

«Δεν είναι καιρός να μην υπάρχουν ζώα εργασίας;... Εμείς θέλουμε τα ζώα να μην κάνουν καθόλου αυτή τη δουλειά, αν γίνεται. Αυτό λέμε. Γιατί γίνεται πάρα πολλά χρόνια, όπως είπατε κι  εσείς... Αυτά τα διατάγματα δεν πρέπει να αλλάξουν κ. δήμαρχε; Δε θα έπρεπε λίγο να ανανεωθούν τα πράγματα; Είστε ιστορικός κ. δήμαρχε, δε θα έπρεπε να εξελιχθεί η κοινωνία;».

SISI είπε...

Όποιος νοιάζεται για τα μουλάρια στην Ύδρα, να υιοθετήσει ένα δύο γιατί αλλιώς το είδος - τα είδη θα εξαφανιστούν.Τα κόστη διατήρησης ιπποειδών είναι μεγάλα. επίσης αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι κανένας δε νοιάζεται για τα μοσχάρια προβατάκια, τα γουρουνάκια και τις κοτούλες....

» Σχολιάστε