Breaking News

Ανακοινώθηκε επίσημα: Το επεξεργασμένο και το κόκκινο κρέας αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τελικά επιβεβαιώθηκε το πρόσφατο δημοσίευμα που έκανε λόγο ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) θα ανακοινώσει ότι έχει συμπεριλάβει το επεξεργασμένο κρέας στη λίστα με τα προϊόντα που προκαλούν καρκίνο. 

Ο Π.Ο.Υ. ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως τα λουκάνικα, το μπέικον, τα μπιφτέκια των fast-food και γενικά το επεξεργασμένο κρέας κατατάσσονται στην πρώτη ομάδα των καρκινογόνων προϊόντων, μαζί με τα τσιγάpα, το αλκoόλ, τον αμίαντο και το αρσενικό.

Τόνισε μάλιστα ότι μόνο 50 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα, αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου κατά 18%.

Επίσης η έκθεση του Π.Ο.Υ. κατατάσσει ένα σκαλί παρακάτω το κόκκινο κρέας ως «πιθανώς καρκινογόνο» κάτι που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στη βιομηχανία του κρέατος καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα έχει συνέπεια στις πωλήσεις.


Ο καθηγητής Tim Key, επιδημιολόγος της Cancer Research UK στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε: «Γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό για την πιθανή σχέση μεταξύ κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος με τον καρκίνο του εντέρου, κάτι που υποστηρίζεται από σημαντικά στοιχεία. Η απόφαση αυτή δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσετε να τρώτε εντελώς κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας. Αλλά αν τρώτε μεγάλες ποσότητες πρέπει να αρχίζετε να σκέφτεστε να το σταματήσετε. 

Παράλληλα οι μελέτες από το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε πολύ κόκκινο κρέας τείνουν να τρώνε λιγότερα τρόφιμα φυτικής προέλευσης, με αποτέλεσμα να μην επωφελούνται από τις προστατευτικές ιδιότητές τους εναντίον του καρκίνου.

Πηγή: www.dailymail.co.uk/health/article-3291561/The-new-meat-rules-experts-warn-increases-chance-cancer-reveal-types-riskiest.html