Breaking News

Αφορολόγητο το 2016 μόνο αν κάνουμε αγορές με κάρτα ύψους 9.545 ευρώ

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αγορές μέσω κάρτας που θα πρέπει να φτάσουν τα 9.545 ευρώ θα πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι μέσα στο 2016, ώστε να «κερδίσουν» αφορολόγητο έως και 2.100 ευρώ.

Ερώτημα παραμένει και απαιτεί διευκρίνιση από το υπουργείο Οικονομικών εάν ο κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να πραγματοποιεί τις αγορές αυτές μέσω μίας και μοναδικής πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και ενός τραπεζικού λογαριασμού, τον οποίο θα δηλώνει στο taxis ή θα έχει το δικαίωμα δήλωσης και περισσότερων. 

Την ίδια ώρα συγκεκριμένες είναι οι προϋποθέσεις του μέτρου που αφορούν στους επαγγελματίες και το ακατάσχετο, ενώ όσοι από τους φορολογούμενους δηλώνουν εισόδημα μικρότερο των 9.545 ευρώ, θα είναι υποχρεωμένοι να εμφανίσουν και πάλι μέσω της κάρτας ή του λογαριασμού, να εμφανίσουν δαπάνες τουλάχιστον ίσες με το εισόδημα αυτό!

Αναλυτικά, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου:

1. Κάθε μισθωτός και συνταξιούχος του οποίου το ετήσιο εισόδημα είναι χαμηλότερο των 9.545 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή μέσω e-banking συνολικό ποσό δαπανών τουλάχιστον ίσο με το εισόδημά του για να μην πληρώσει φόρο!

2. Από την άλλη πλευρά, κάθε μισθωτός και συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 9.545 ευρώ θα πρέπει να δαπανήσει με «πλαστικό χρήμα» ή μέσω e-banking 9.545 ευρώ για να του αναγνωρίσει η εφορία την ανώτατη έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ.

3. Για την κάλυψη του ποσού των 9.545 ευρώ θα αναγνωρίζονται οποιεσδήποτε δαπάνες έχουν εξοφληθεί από μία μόνο πιστωτική κάρτα ή από μία μόνο χρεωστική κάρτα. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται όλες οι δαπάνες για αγορές καταναλωτικών αγαθών, παροχές υπηρεσιών, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, φάρμακα, καύσιμα κ.λπ.

Στην περίπτωση της χρεωστικής κάρτας, ο συνδεδεμένος μ’ αυτήν τραπεζικός λογαριασμός θα πρέπει προηγουμένως να έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά, στο ΤΑΧΙSnet, ως προοριζόμενος να εξυπηρετήσει την εξόφληση δαπανών με «πλαστικό χρήμα» για την κάλυψη ποσού μέχρι 9.545 ευρώ και την κατοχύρωση της αντίστοιχης έκπτωσης φόρου των 2.100 ευρώ.

Οι επαγγελματίες, από την άλλη πλευρά, θα είναι υποχρεωμένοι να εισπράττουν τα πάντα μέσω ενός λογαριασμού, για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο και από τον οποίο δεν θα μπορούν να κάνουν ανάληψη μετρητών, παρά μόνο συναλλαγές μέσω κάρτας, ή διατραπεζικές.