Breaking News

Η συνέντευξη του Κρέτσου στην ΕΡΤ1: «Η απόφαση του ΣτΕ κατά μία έννοια είναι και ένα ριφιφί» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά τη συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στην "Πρωινή Ζώνη" της ΕΡΤ1, χθες το βράδυ  ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο του κρατικού καναλιού και μίλησε για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Ότι είπε η κυρία Γεροβασίλη είναι αληθές, δεν είπε ψέματα. Είναι αλήθεια ότι το ΣτΕ έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, έκρινε συνταγματικό τον ΕΝΦΙΑ, έχει πάρει μια σειρά από αποφάσεις οι οποίες ενδεχομένως είναι εναντίον της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η απόφαση του ΣτΕ κατά μία έννοια είναι και ένα ριφιφί. Δηλαδή παίρνουν χρήματα που προορίζονταν γι' αυτούς που το' χουνε πολύ μεγάλη ανάγκη και τα δίνουν στους έχοντες και κατέχοντες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Κρέτσος

Τόνισε επίσης ότι η μοναδική αγορά που το κράτος δεν έχει πάρει χρήματα είναι η τηλεόραση ενώ επισήμανε: «Το ΣτΕ είπε ευθαρσώς και ξεκαθάρισε αν θέλετε το τοπίο ότι εφεξής οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών θα γίνεται μέσα από το ΕΣΡ, πράγμα το οποίο δικαιώνει εμάς, διότι στο νόμο Παππά αναφέραμε το ΕΣΡ πάνω από 50 φορές» .

«Ελπίζω να φτάσουμε στο ΕΣΡ σύντομα και μακάρι να έρθουμε με τη ΝΔ σε μία συμφωνία τη Δευτέρα και να κυριαρχήσει ο διάλογος» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη.