Breaking News

Μια διαφορετική φιλία στο βυθό της θάλασσας: Ο Ιάπωνας δύτης και το ψάρι Yoriko (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Λένε ότι οι σκύλοι είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, ωστόσο ένας Ιάπωνας δύτης υποστηρίζει ότι έχει αναπτύξει μακροχρόνια φιλία με ένα ψάρι.

Ο Hiroyuki Arakawa είπε ότι βρήκε στο χείλος του θανάτου το ψάρι με την περίεργη όψη, που παραπέμπει σε ανθρώπινο πρόσωπο (ασιατική sheepshead). Το ονόμασε Yoriko και άρχισε να το ταΐζει πέντε καβούρια την ημέρα για δέκα μέρες, μέχρι να ανακτήσει τη δύναμή του.


Οι δυο τους,  εδώ και 25 χρόνια, έχουν συχνά επαφές στο βυθό της θάλασσας. Πρόσφατα βίντεο τους δείχνουν κάτω από το νερό, με τον 79χρονο δύτη να το χαϊδεύει και να το φιλάει.

Ο Arakawa, που ασχολείται με τις καταδύσεις από 18 ετών, είπε ότι το ψάρι δείχνει σε καλή κατάσταση και πως ελπίζει η φιλία τους να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Για τη φιλία του Ιάπωνα με το ψάρι γίνεται αναφορά και στη wikipedia.


Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με το προσδόκιμο ζωής των ασιατικών sheepshead wrasse. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη που προέρχονται από τον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό και συναντώνται στην Κορεατική Χερσόνησο, την Κίνα, την Ιαπωνία και τα νησιά Ogasawara.


Με πληροφορίες - φωτογραφίες από: Daily Mail